Te besh dush cdo dite, higjiene apo rrezik??
Home » Studenti Online » Dega Mjekesi » Te besh dush cdo dite, higjiene apo rrezik??

Te besh dush cdo dite, higjiene apo rrezik??

Shume persona mendojne sesa me shpesh te lahesh aq me mire eshte. Dhe ne fakt higjiena e pergjithshme e organizmit varet nga sa shpesh bejme dush. Kjo nuk do te thote se ne duhet te lahemi cdo dite ama. Ne fakt eshte e rrezikshme per shendetin nese lahemi shpesh. Nese nuk e besoni ja ku jane dy fakte qe jua vertetojne kete gje.

 

 

Te besh dush cdo dite, higjiene apo rrezik?? organizmi lekura

 

1. Organizmi ka baktere te mira, pa te cilat nuk jeton.

Nese lahemi cdo dite sigurisht qe largojme nga organizmi te gjithe mikrobet. Por kjo nuk do te thote se beni mire. Organizmi i njeriut ka disa mikroorganizma te cilet i ofrojne trupit mbrojtje. Ato na mbajne larg infeksioneve dhe larg mundesise per tu semure. Ndaj nese ne lahemi cdo dite, keto mikroorganizma do te vdesin. Keshtu do te behemi me te ekspozuar ndaj semundjeve. Mikroorganizmat qe vrasim do te bejne qe te kemi nje keqfunksionim te sistemit imunitar. Gjithashtu sistemi tretes dhe zemra do kene veshtiresi. 

 

 

Te besh dush cdo dite, higjiene apo rrezik?? organizmi lekura

2. Lekura humb yndyrnat e veta.

Ndikimi i shampos apo sapunit edhe edhe thares. Keshtu ju pa e ditur do thani lekuren nga yndyrnat te cilat e mbajne te shendetshme. Duke u lare cdo dite lekura do te filloje te cahet dhe per pasoje jeni me te ekspozuar ndaj infeksioneve. Kini kujdes, shendeti juaj varet prej sjelljeve qe beni.

 

 

Jo gjithmone higjiena e tepert eshte e shendetshme. Dush nuk duhet te beni cdo dite. Madje dermatologet keshillojne qe te laheni 2-3 her ene jave dhe jo me shume. Ndiqini keshillat e atyre qe dine dicka me shume sesa ju, sepse keshtu do te ndihmoni shendetin tuaj.

  
        
          

Komentoni