Poezi per Krishtlindje. Ejani o femije Poezi shqip per krishtlindje
Home » Studenti Online » Dega Gjuhe-Letersi » Poezi per Krishtlindje.

Poezi per Krishtlindje.

Ejani, o femije. 

O femije, ejani me shpejti,
Ejani kendoni me brohori.
Levdonje Krishtin plot dashuri, 
Qe sonte lindi prej Zojes Mri.

O femije ejani plot hare,
Ejani kendoni ju bashke me ne.
Paqja sonte zbriti mbi dhe,
Shelbuesi i botes erdh nder ne.

O femije ejani me dashuri,
Ta shohim Krishtin per bukuri.
Zemrat tona t’ia japim Atij,
Me na rujt, ne Parriz me na shti.

O femije ju ejani me gezim,
Shiqoje Krishtin si kerthin,
Bini ne gjunj, ju para tij,
Dhe jepja zemrat me dashuri.

  
        
          

Komentoni