Disa gjera qe nje femer nuk do ti toleronte kurre nga partneri.
Home » Studenti Online » Dega Psikologji » Disa gjera qe nje femer nuk do ti toleronte kurre nga partneri.

Disa gjera qe nje femer nuk do ti toleronte kurre nga partneri.

Disa femra e kane te veshtire te bejne cfare te ju thone. Nuk ndihen aspak mire ne partneri nis te kaloje disa limite. Shpesh fillimet jane te qeta dhe me harmoni. Por me kalimin e kohes dhe me konsumimin e lidhjes, shpesh lindin edhe pakenaqesi. 

Shume vajza e pranojne situaten ne te cilen gjenden, edhe nese ajo i trishton. Ato mendojne se kjo ndodh prej dashurise qe partneri ka per to dhe jo sepse ai ka ndryshuar. Madje shpesh vajzat pranojne te sundohen vetem me deshiren qe te mos ndahen nga partneri.

Nuk jane te pakta rastet kur kemi edhe dhune psikologjike te vazhdueshme. Por reagimi eshte  i dobet. Pse?? Sepse ajo eshte nje femer e dobet dhe e pafuqishme. Eshte e paafte te ngreje koken per te thene mjaft. Ajo qendron si e mekur nen sjelljen e lodhshme te partnerit. 

Cfare nuk duhet te pranoje nje femer prej partnerit te saj? Cilat jane gjerat me te cilat nuk duhet te pajtohet? 

Hidhni nje sy me poshte. Keto jane disa gjera qe nje femer nuk do ti toleronte kurre nga partneri. Nese kjo ndodh, mundesia per te qene te lumtura eshte me e madhe. Nderkohe qe mesohet edhe te vleresoje veten. 

1. Mungesa e respektit.

{Eshte e patolerueshme dhe e pafalshme qe nje vajze te mos respektohet. Partneri supozohet ta beje te ndihet gjithmone mire. Me mungesen e respektit nje femer fillon gradualisht edhe te neglizhohet.}

2. Kontrolli i tepert i vazhdueshem.

{Nese nuk ke besim per te, atehere me mire jepi fund asaj lidhje. Si mund te jetohet me kontroll dhe presion? Ju duhet ta diskutoni kete pjesen e kontrollit. Nese ai kujdeset per ju eshte gje tjeter. Nese ai nuk ju le te jeni te qeta, atehere kjo ka kaluar ne stadin e fiksimit. Ndaj ose bisedojeni mire me njeri tjetrin ose,,,,,,jepini fund.}

3. Nese kaloni limitet.

{Sigurisht qe edhe me partneren duhen ruajtur disa limite. Nese kjo nuk ndodh atehere keqkuptimet mund te behen te zakonshme dhe te shpeshta. Ju sugjerojme te ruani kufinjte tuaj. Duhet ta dini edhe vete se deri ku ju lejohet te flitni, apo te veproni. Nese nuk ruhen limitet e tyre, atehere cdo vajze nuk do jete tolerante ndaj jush.}

4. Nenvleresimi.

{Nuk eshte e logjikshme te nenvleresoh partneren tende. Nese jeni ne nje grup miqesor dhe ate e beni te ndiheni te vetmuara, atehere, pak nga pak po e humbni ate. Asnje vajze nuk deshiron te ndihet e perbuzur. Ajo ka nevoje te ndjeje afrimitet prej partnerit. Nese edhe njehere te vetme e beni te ndiheni te pavleresuar, pergatituni per vendime ne te keqen tuaj.}

5. Negativitet ne lidhje.

{Eshte disi e lodhshme te kesh prane dike qe mendon vec negativisht. Dike qe eshte acarues dhe nuk te motivon per asgje. Perpiquni te jeni sa me pozitiv dhe te keni prezence.}

6. Mungesa e mbeshtetjes.

{Gjeja qe me shume ka nevoje nje person eshte mbeshtetja. Nese e beni nje femer te ndihet pa suport atehere ju jeni duke e humbur ate. Perpiquni te krijoni nje ambjent te ngrohte sa me shume te mundeni. Eshte lehtesuese dhe e shendetshme per cdo femer te kete dike i cili kujdeset per te.}

  
        
          

Komentoni