Kete gjeegjeze vetem 3 njerez ne tere boten e kane gjetur. A beheni dot i katerti??

Kete gjeegjeze vetem 3 njerez ne tere boten e kane gjetur.

A beheni dot i katerti??

 

Gjeegjeza e Ajnshtajnit.

Jane 5 shtepi me ngjyra te ndryshme ne nje rresht. Ne secilen shtepi jeton nje person. Dhe secili person ka kombesi te ndryshme. Keto pese pronare pine pije te ndryshme, cigare te ndryshme dhe kane nga nje kafshe te ndryshme shtepiake prej personit tjeter. Asnje pronar nuk e ka te njejten kafshe, nuk e pi te njejten pije ose cigare si tjetri.

Kete gjeegjeze vetem 3 njerez ne tere boten e kane gjetur.  A beheni dot i katerti??

Faktet te tjera Shtese  :

Britaniku jeton ne shtepine e kuqe.

Suedezi ka nje qen.

Danezi pi caj.

Shtepia e gjelber eshte ne te majte te shtepise se bardhe.

Pronari i shtepise se gjelber pi kafe.

Ai qe pi cigare “Pall Mall” mban zogj.

Pronari i shtepise se verdhe pi cigare “Dunhill”.

Pronari qe jeton ne shtepine ne mes pi qumesht.

Norvegjezi jeton ne shtepine e pare.

Pronari qe pi cigare “Blends” jeton afer atij qe mban mace.

Pronari qe mban nje kal jeton afer atij qe pi cigare “Dunhill”.

Ai qe pi cigare “Bluemasters” pi birre.

Gjermani pi cigare “Prince”.

Norvegjezi jeton afer shtepise se kalter.

Pronari qe pi cigare “Blends” jeton afer atij qe pi uje.

Pyetja eshte : Kush mban nje peshk?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *