1. Shikoni tv dhe filma anglez.
 2. Lexoni libra dhe gazeta ne anglisht.
 3. Thuajini gjerat ne anglisht neper shtepi. {Emrat e objekteve}.
 4. Mbani shenime ne fjalor. Mos kini turp ta keni fjalorin gjithnje me vete.
 5. Shoqerohuni me njerez qe flasin anglisht.
 6. Gjeni menyre argetuese per te mesuar.
 7. Degjoni muzike britanike dhe amerikane. {Lexoni tekstet e kengeve nga anglisht ne shqip}
 8. Shkembeni gjuhen. {perpiqu te flasesh me fjalet qe din me dike qe nuk di gjuhen tende}.
 9. Praktikoje kudo qe te jepet mundesia.
 10. Regjistrojeni veten dhe mesimet tuaja.
 11. Merrfjalor dy-gjuhesh te mire.
 12. Mesoni shprehje dhe folje angleze.
 13. Shkruani cdo dite.
 14. Kerkoni mesuesit te shpjegoje cdo gje qe nuk e kupton.
 15. Mbaj mend gabimet tuaja.
 16. Vendoseveten ne situata te veshtira.
 17. Ndrysho gjuhen ne mediat sociale dhe telefon.
 18. Mesoje cdo gje me deshire.
 19. Dhe BINDE VETEN SE DO E MESOSH!