Si hapet nje shishe vere. Si te hapim shishen e veres. Tutoriale shqip.
Home » Fillimi » Si hapet nje shishe vere. Si te hapim shishen e veres. Tutoriale shqip.

Si hapet nje shishe vere. Si te hapim shishen e veres. Tutoriale shqip.

Si hapet nje shishe vere.

Si te hapim shishen e veres.

Tutoriale shqip.

 

Shpesh jemi mesuar ta hapim shishen e veres me ‘Dhune’. Dmth kemi perfunduar duke e prishur komplet kapakun. E ne rastin me te keq, tapa ka perfunduar brenda shishes. Sigurisht qe vererat e konservuara duan stil te hapen. Por nevojitet edhe nje paisje e duhur.

Duke patur eksperienca te keqia, vendosa te bej nje tutorial. Ja ku do ua demostroj me foto si hapet nje shishe vere.

Se pari : Ky eshte instrumenti qe hap veren.

Si hapet nje shishe vere. Si te hapim shishen e veres. Tutoriale shqip.Si hapet nje shishe vere. Si te hapim shishen e veres. Tutoriale shqip.

 

Ne foton e pare kemi nje hapese me te thjeshte ne perdorim. Pasi nuk kemi pse ushtrojme shume force. Ndersa e dyta do me shume force. Pasi kapakun do e terheqesh siper. Me ndihmen e nguleses sigurisht. Ndersa me hapesen e pare mjafton te ulim dy veshezat poshte. Dhe tapa del vete!

Se dyti : Presim patetimin rreth kokes se shishes.

 

Si hapet nje shishe vere. Si te hapim shishen e veres. Tutoriale shqip.

Se treti : Ngulim majen e paisjes mbi tapen e shishes.

 

Si hapet nje shishe vere. Si te hapim shishen e veres. Tutoriale shqip.

 

E katerta : Puthisim mbajtesen e hapeses, mbi gryke. Ne menyre qe te zere bazament hapesja.

 

Si hapet nje shishe vere. Si te hapim shishen e veres. Tutoriale shqip.

 

E pesta : Ngrijeni lart dorezen. E keshtu do shihni sesi kapaku do te filloje te dale jashte.

Si hapet nje shishe vere. Si te hapim shishen e veres. Tutoriale shqip.

 

 

Keshtu, thjesht dhe pa u sforcuar hapet nje shishe vere.

Ka edhe nje hap tjeter te rendesishem.

Servirja :

  • Eshte e rendesishme qe pjesa e fundme e shishes te mbeshtillet. (Me nje cope te bardhe.)
  • Shishja te kapet tek pjesa e vundme e saj.
  • Te vendoset gishti i madh ne pjesen e brendshme te shishes.
  • Gota te mbahet pjerrtas.
  • Vera te hidhet avash!

Si hapet nje shishe vere. Si te hapim shishen e veres. Tutoriale shqip.Si hapet nje shishe vere. Si te hapim shishen e veres. Tutoriale shqip.

 

Shpresoj te kemi qene te dobisesh.

U befte mire vera!

  
        
          

Komentoni