Home » Studenti Online » Dega Mjekesi » Ja ku do te ndjeni dhimbje fiziologjike nese jeni te shqetesuar.

Ja ku do te ndjeni dhimbje fiziologjike nese jeni te shqetesuar.

Ja ku do te ndjeni dhimbje fiziologjike nese jeni te shqetesuar.

Gjendja emocionale e renduar ndikon edhe ne organizem. Jane disa zona te trupit qe preken shpejt. Sa here qe shqetesoheni dhe merziteni do te keni dhimbje. Sigurisht nese merzitja zgjat per nje periudhe me te gjate kohore. Keshtu duam te u tregojme zonat qe preken. Ose me sakte zonat qe preken me shpesh.

Ja ku do te ndjeni dhimbje fiziologjike nese jeni te shqetesuar.

Ja ku do te ndjeni dhimbje fiziologjike nese jeni te shqetesuar :

 • Shpine
 • Koke
 • Qafe
 • Ije
 • Supe
 • Stomak
 • Berryla
 • Duar
 • Gjunje
 • Shputat e kembeve.

Keto jane zonat qe reagojne. Kjo ndodh per arsye te thjeshta. Duke qene te shqetesuar qarkullimi i gjakut ngadalesohet. Zemra fillon te rrahe me shpejt. Gjendrat fillojne te punojne me shpejt. Pankreasi do leshoje me shume leng. E per pasoje do te kete edhe ndryshime fiziologjike.

Shpetimi prej tyre nuk varet prej ilaqeve.

Ja ku do te ndjeni dhimbje fiziologjike nese jeni te shqetesuar.

Do u duhet mbi te gjitha :

 • Te qetesoheni.
 • Beni dicka relaksuese.
 • Dilni te ecni.
 • Lexoni disa faqe libri.
 • Pini nje caj kamomili.
 • Vraponi ne natyre.
 • Degjoni muziken tuaj te preferuar.
 • Beni nje dush te ngrohte.
 • Mos merrni medikamente
 • Perpiquni te largoni mendjen prej shqetesimeve.

Nepermjet metodave relaksuese do arrini te qetesoheni!

 

  
        
          

Komentoni