1 Gjuhet e programimit qe duhet te mesoj ne vitin 2017. Tutoriale shqip! Python, Elixir, Rust, Swift, JavaScript jane disa gjuhe programimi te rendesishme.
Home » Si Behet » Teknologji » Gjuhet e programimit qe duhet te mesoj ne vitin 2017. Tutoriale shqip!

Gjuhet e programimit qe duhet te mesoj ne vitin 2017. Tutoriale shqip!

Gjuhet e programimit qe duhet te mesoj ne vitin 2017.

Tutoriale shqip!

Ne ditet e sotme kur  teknologjia eshte ne kulmin e saj normalisht lindin disa pyetje :

Cfare do presim me ? C’te reja do kemi?

Nuk eshte e thene qe ti te jesh detyrimisht ne nje shkolle programimi per te mesuar te programosh. Nje shprehje e Steve Jobs thote:

  • “Cdokush duhet te dije si te programoje sepse te meson se si te mendosh”.

Fantastike apo jo? Sot, normalisht qe eshte nje fushe me se e kerkuar sepse sjell pa dyshim zhvillim.

Ndoshta dikujt kompjuteri i duket si mjeti me i afte dhe i zgjuar i te gjitha koherave, por jo. Kompjuteri eshte thjesht nje pajisje qe pa u programuar nga njerezit do ishte thjesht nje orendi me teper. E cudishme kur e mendon apo jo? Gjithe ‘inteligjenca’ e kompjuterit eshte e fokusuar ne disa algoritma (seri hapash qe i tregojne kompjuterit se cfare duhet te beje per te nxjerre nje output te caktuar) ne gjuhe te dryshme programimi. Per ju qe nuk mereni me programim, duhet te dini qe ka mjaft gjuhe te ndryshme specifike per te zhvilluar aplikacionet tuaja. Disa jane: Java, C, C++ , PHP, Python, etj.

Absolutisht qe cdo gjuhe ka specifikat dhe perdorimet e veta ne varesi te aplikacionit qe kemi ne plan te bejme.

Secila ka avantazhe ne menyren e perdorimit, persa i perket lehtesise ne te shkruar, ne logjikim etj.

 

Gjuhet e programimit qe duhet te mesoj ne vitin 2017. Tutoriale shqip! Python, Elixir, Rust, Swift, JavaScript jane disa gjuhe programimi te rendesishme.

 

Eshte per tu theksuar qe gjuhet e programimit jane te shumellojshme duke te te ofruar larmishmeri si persa i perket preferancave te tua si individ. Per ate qe do te zhvillosh dhe krijosh, por edhe nga menyra si mund ti mesosh ato falas me tutoriale shqip falas ne faqen tone. Sipas studimeve te kryera se fundmi del se gjuhet me te preferuara dhe me te pershtatshme te momentit jane:

  1. Python
  2. Elixir
  3. Rust
  4. Swift
  5. JavaScript
  6. C++
  7. Pascal
  8. MySql

Ndonese jo shume popullore, Javascript eshte gjuha qe duhet te mesoni ne 2017. Ju lehteson pafund punen kur vjen fjala per validime ne faqet web por jo vetem.

 

JavaScript eshte e instaluar ne pajisjet tona celulare te teknologjise se perparuar. Po permendim edhe shume aplikacione te internetit qe pa JavaScript nuk do te punonim.

 

Cdo gjuhe programimi qe mesojme eshte nje arritje e madhe per ne. Eshte nje vullnet dhe arritje e secilit prej nesh.

 

  
        
          

Komentoni