Meqe Omeleta eshte bere e famshme keto kohe, kemi edhe ne sugjerime sesi ta pergatisni sa me te shijshme vete
Home » Si Behet » Receta gatimi » Meqe Omeleta eshte bere e famshme keto kohe, kemi edhe ne sugjerime sesi ta pergatisni sa me te shijshme vete

Meqe Omeleta eshte bere e famshme keto kohe, kemi edhe ne sugjerime sesi ta pergatisni sa me te shijshme vete

“Paninet me omëletë të nënës sime janë të paarritshme. Në qoftë se ju hiqni nënën time, ajo mbetet një panine e thjeshtë”.

 

 

Koncepti, me pak fjalë, duket i qartë. “Omëleta ‘blues’ luhet dhe këndohet në ‘Bregdetin Basilicata’, – filmi i rrugës Rocco Papaleo në vitin 2010 – ai nuk e lavdëron aq shumë nënën e protagonistëve, sa i përket pasionit (themelor) për të gatuar. Dhe për të përgatitur receta të thjeshta dhe pak të koduara, të përsosur për një drekë të mbushur.

Ashtu si omëleta e mbyllur nga dy feta bukë: s’ka gjë më të mirë. Por nëse jeni duke kërkuar për përsosmëri, për të shmangur efektin e “buns”, kur omëleta është e përzier me bukë dhe bëhet një, këtu janë 7 gabimet që nuk duhet të bëni përpara se të paketoni një sanduiç aromatik të mbushur.

 

 

 

Zgjedhja e përbërësve

Kjo panine, ilaç i shpejtë për drekën si dhe për udhëtime shkollore të fëmijëve, ka shumë versione. Ajo që mungon është një recetë zyrtare që tregon saktësisht se cilat hapa duhet të ndërmerren dhe në cilin renditje. Zgjedhja e përbërësve është diskutuar gjithashtu shumë: ka nga ata që shtojnë majonezë, ka të tjerë që shtojnë sallatë dhe ata që e propozojnë atë në një version gustator duke shtuar edhe përbërës të kripur. Në këtë pikë duhet të mbështeteni në shijet tuaja. Bëni atë si ju dëshironi, por zgjidhni me kujdes lëndët e para. Edhe nëse është një sanduiç i thjeshtë, përbërësit bëjnë gjithçka.

 

 

Buka

Për sa i përket bukës për të shmangur efektin “të mashtruar”, zgjedhja e saj është thelbësore. Zgjidhni atë që bëhet më shumë thërrimet, sepse do të kishte tendencë për të marrë shumë lagështi. Buka ‘Michetta’ është e përkryer, kurse Bagueta duhet të shmanget më mirë.

 

 

Thekja e bukës

Një aspekt që shumë nuk e konsiderojnë është të kalojmë bukën në diçka të nxehtë, pra për ta thekur. Ajo shërben jo vetëm për një aspekt estetik, por edhe për të parandaluar faktin se, në mënyrë të pashmangshme, në një pikë të caktuar nuk do të jetë më e qartë se ku fillon buka dhe ku mbaron omëleta. Lëreni pastaj në një anë disa minuta.

 

 

Baza

Nëse flisni për omëletën, sigurisht që nuk mund të rrezikoni që baza të jetë e gabuar. Këtu, për të bërë një panine të përsosur duhet të jeni të kujdesshëm për të mos bërë gabim ta skuqni shumë, përndryshe mbushja do të bëhet shumë e thatë. Aromatizojeni atë sipas dëshirës. Bukuria e kësaj recete është se asgjë nuk hidhet poshtë.

 

 

Mbushja

Këtu kreativiteti është një përbërës themelor. E vetmja masë paraprake që duhet të keni do të jetë që të balanconi rezervat mirë. Nëse sanduiçi juaj merr shumë të butë nën dhëmbët tuaj, shtoni një sallatë me akull, disa domate ose disa djathë për të krijuar edhe një lojë me shijen.

 

 

Koha

Mos e vendosni omëletën në paninen e nxehtë. Përveç faktit që kjo, duke qenë një recetë për shërim, fiton shumë në shije nëse përdorni një avancim që nga dita e parë, por nëse duhet të filloni nga zeroja, prisni derisa të jetë plotësisht i ftohtë. Përndryshe ajo do të gatuajë përbërësit e tjerë të freskët të vendosur brenda panines.

 

 

Shtresa e jashtme

Kurrë mos e nënvlerësoni shtresën e jashtme ndonjëherë. Zgjidhni materiale izoluese që nuk lodhen shumë, thithin lagështirën e omëletës. Dhe do të shihni që do t’ju kenë zili të gjithë me paninen tuaj duke e kafshuar nën ombrellën.

  
        
          

Komentoni