Ky Dimer - Ismail Kadare (Poezi Shqip)
Home » Studenti Online » Dega Gjuhe-Letersi » Ky Dimer – Ismail Kadare (Poezi Shqip)

Ky Dimer – Ismail Kadare (Poezi Shqip)

Ky Dimer

C’i gjate ish ky dimer, c’i pafund. 
E lodhur pudra mbi fytyren tende. 
I mpire eshte gezimi, thua s’ngjallet dot. 
Apo si ai q’u dergj nga nje lengate e gjate. 
S’do mekembet kurre ashtu sic qe? 

C’i gjate ish ky dimer, c’i ftohte ish. 
Ne pusin e ndergjegjes mezi ndihen 
Tingujt kambanash si renkim te mbyturish. 
Ato gjithashtu vdiqen, dot s’i ngjall, 
Sa gjera u vyshken, me e keqe se vete vdekja 
Ish vyshkja e tyre e ngadalte, o zot. 

C’i gjate ish ky dimer, c’i pashprese ish. 
Kinezet qe s’duken me ne udhekryq rrugesh 
Por vete ata s’kane vdekur: qelqe dritaresh 
Te stilit q’ata sollen vezullojne ngriraz 
Duke derguar ftohtesine e tyre 
Mbi mijera fytyra si prej maske kalimtaresh 

Sa kohe valle do ti duhet 
Genit te races ate maske te shpelaje. 
Apo ne luften e maskes me lekuren 
Maska do te fitoje me ne fund? 

C’i gjate ish ky dimer, c’i acarte ish, 
Mbi varrin e tiranit monoton 
Shiu po bie. Ka gjume a s’ka nen dhe? 

C’i gjate ish ky dimer, c’i vrerosur ish. 
E lodhur pudra mbi fytyren tende. 
Nen pluhur tempujsh, i lodhur shpirti im.

  
        
          

Komentoni