Shprehje qe do ju bejne ti mendoni gjerat ndryshe. Anglisht-Shqip.
Home » Studenti Online » Dega Psikologji » Shprehje qe do ju bejne ti mendoni gjerat ndryshe. Anglisht-Shqip.

Shprehje qe do ju bejne ti mendoni gjerat ndryshe. Anglisht-Shqip.

Shprehje qe do ju bejne ti mendoni gjerat ndryshe. Anglisht-Shqip.

 

You cannot change what you refuse to confront.

(Nuk mund ta ndryshosh, dicka qe nuk pranon te perballesh).

Don’t think of cost.  Think of value.

(Mos mendo per cmimin, mendo per vleren)

Sometimes you need to distance yourself to see things clearly.

(Ndonjehere duhet te distancohesh per ti pare gjerat me mire)

Too many people buy things they don’t need with money they don’t have to impress people they don’t know.

(Shume njerez blejne gjera qe nuk iu duhen, vetem per te marre vemendjen e njerezve qe nuk njohin)

No matter how many mistakes you make or how slow you progress, you are still way ahead of everyone who isn’t trying.

(Nuk ka rendesi sesa gabime Ben apo sa i avashte eshte zhvillimi yt. Rendesi ka qe je akoma me lart sesa dikush qe nuk ka bere asnje perpjekje)

If a person wants to be a part of your life, they will make an obvious effort to do so.  Think twice before reserving a space in your heart for people who do not make an effort to stay.

(Nese dikush do qe te jete pjese e jetes tende do te beje nje perpjekje. Keshtu qe mendohu mire perpara se ti vend ne zemren tende dikujt, qe as nuk Ben perpjekje per te qendruar ne te).

Making one person smile can change the world – maybe not the whole world, but their world.

(Te besh dike te qeshe ndryshon boten, mbase jo te gjithe boten por se paku boten e tij.)

Saying someone is ugly doesn’t make you any prettier.

(Ti thuash dikujt se eshte i shemtuar nuk te zbukuron ty).

The only normal people you know are the ones you don’t know very well.

(Te vetmit njerez normal qe njeh, Jane ata qe nuk i njeh shume more)

Life is 10% of what happens to you and 90% of how you react to it.

(Jeta eshte 10% cfare te  ndodh dhe 90% cfare si reago ndaj asaj qe te ndodh)

The most painful thing is losing yourself in the process of loving someone too much, and forgetting that you are special too.

(Gjeja me e dhimbshme eshte te humbesh veten duke dashur dike shume. Dhe te harrosh sesa i vecante je edhe ti)

It’s better to be alone than to be in bad company.

(Me mire vetem sesa me shoqeri te keqe)

As we grow up, we realize it becomes less important to have more friends and more important to have real ones.

(Kur rritemi e kuptojme se eshte me pak e rendesishme te kesh shume shoke dhe me e rendesishme te kesh shoke te vertet)

Making a hundred friends is not a miracle.  The miracle is to make a single friend who will stand by your side even when hundreds are against you.

(Te besh 100 shoke nuk eshte mrekulli. Mrekulli eshte te mesh nje shok qe do te rrije me ty edhe nese 100 te jene do te jene kundra teje)

Don’t say you don’t have enough time. You have exactly the same number of hours per day that were given to Helen Keller, Pasteur, Michaelangelo, Mother Teresea, Leonardo da Vinci, Thomas Jefferson, Albert Einstein, etc…

(Mos thuaj asnjehere se nuk ke kohe mjaftueshem. Ti ke te njetat ore me dite qe kishin edhe Michaelangelo, Mother Teresea, Leonardo da Vinci, Thomas Jefferson, Albert Einstein).

Falling in love is not a choice.  To stay in love is.

(Te biesh ne dashuri nuk eshte zgjedhje. Te vazhdosh   te jesh  e dashuruar eshte nje zgjedhje)

True love isn’t about being inseparable; it’s about two people being true to each other even when they are separated.

(Dashura e vertete nuk do te thote qe te jeni te pandashem. Por do te thote  qe dy veta e duan njeri tjetrin pavarsisht se te ndare)

While you’re busy looking for the perfect person, you’ll probably miss the imperfect person who could make you perfectly happy.

( Nderkohe qe e ke mendjen duke kerkuar dike Perfekt, do te humbesh mundesine te njohesh dike qe nuk eshte perfekt, por qe do te bente te lumtur ne menyren perfekte)

You can learn great things from your mistakes when you aren’t busy denying them.

(Ti mund te mesosh shume gjera nga gabimet e tua, nderkohe qe nuk harxhon Kohe duke i mohuar)

In life, if you don’t risk anything, you risk everything.

(Ne jete nuk rrezikon Dicka por gjithcka)

Every single thing that has ever happened in your life is preparing you for a moment that is yet to come.

(Gjithcka qe ke kaluar deri tani ne jete, po te pergatisin per nje moment qe akoma nuk ka ardhur).

Trying to be someone else is a waste of the person you are.

(Duke u perpjekur te jesh dikush tjeter, po humb personin qe je).

You will never become who you want to be if you keep blaming everyone else for who you are now.

(Asnjehere nuk do arrish te jesh nese gjithnje fajeson te tjeret per ate qe je).

People are more what they hide than what they show.

(Njerezit jane me shume, cfare ata fshehin sesa cfare ata tregojne).

Sometimes people don’t notice the things others do for them until they stop doing them.

(Ndonjehere njerezit nuk e vene re cfare ne bejme per ta, derisa te ndalojme).

Don’t listen to what people say, watch what they do.

(Mos degjo cfare njerezit thone, shiko cfare ata bejne)

Being alone does not mean you are lonely, and being lonely does not mean you are alone.

(Te jesh vetem nuk do te thote se je i vetmuar. Te jesh i vetmuar nuk do te thote te jesh vetem).

Anyone can come into your life and say how much they love you.  It takes someone really special to stay in your life and show how much they love you.

(Gjithkush mund te vije ne jeten tende dhe te thote sesa shume te do. Por vetem dikush shume i vecante mundet te ta tregoje sesa shume te do).

Love and appreciate your parents.  We are often so busy growing up, we forget they are also growing old.

(Duaj dhe vlereso prinderit. Shpesh jemi te zene duke u rritur, sa harrojme sa dikush tjeter po vjetersohet).

Learn to love yourself first, instead of loving the idea of other people loving you.

(Fillo te duash veten, para se te duash idene se si njerezit e tjere te duan ty).

When someone tells you, “You’ve changed,” it might simply be because you’ve stopped living your life their way.

(Kur dikush te thote : “Ke ndryshuar”, ndodh sepse pikerisht tani ke ndaluar se jetuari ne menyren qe atyre ju pelqen).

Someone else doesn’t have to be wrong for you to be right.

(Nuk ka pse dikush tjeter te jete gabim, vetem qe ti te kesh te drejte).

When you’re up, your friends know who you are.  When you’re down, you know who your friends are.

(Kur je mire, shoket e tu e dine se kush je. Kur je keq e di ti se kush jane shoket e tu)

 

Many people are so poor because the only thing they have is money.

(Shume njerez jane te varfer. Sepse gjithcka kane jane parate).

When you choose to see the good in others, you end up finding the good in yourself.

(Kur perpiqesh te gjesh me te miren tek te tjeret, do perfundosh duke gjetur te miren tek vetja).

There are things that we don’t want to happen but have to accept, things we don’t want to know but have to learn, and people we can’t live without but have to let go.

(Jane disa gjera qe nuk do donim te na ndodhnin por duhet ti pranojme. Gjera qe nuk duam ti dime por qe duhet ti mesojme. Njerez qe nuk mund te jetojme pa ta, por qe jemi te detyruar ta bejme).

You can’t start the next chapter of your life if you keep re-reading your last one.

(Nuk mund te nisesh nje kapitull te ri ne jete. Nderkohe qe vazhdon te rilexosh kapitullin e fundit).

If you don’t like something, change it.  If you can’t change it, change the way you think about it.

(Nese dicka nuk te pelqen, ndryshoje. E nese nuk e ndryshon dot, ndrysho menyren sesi mendon per te).

  
        
          

Komentoni