Si te disiplinoni femijet pa qene te ashper me ta Psikologji. te jemi te bindur.1
Home » Studenti Online » Dega Psikologji » Si te disiplinoni femijet pa qene te ashper me ta!

Si te disiplinoni femijet pa qene te ashper me ta!

Si te disiplinoni femijet pa qene te ashper me ta!

 

Nenat jo gjithmone e kane te lehte te merren me femijet e tyre. E sidomos kur femijet e tyre behen me te pabindur. Kur behen edhe me grindavec. Apo edhe ku rmarrin shume llastim. E gjithe barra bie mbi nenat sigurisht. Sepse baballaret do te jene gjithmone te gatshem per te iu bere qejfin femijeve dhe per tu plotesuar tekat.

Nderkohe qe eshte shume e veshtire te vihet rregull i menjehershem. (Ndonese eshte shume e domosdoshme). Gjithcka duhet te behet ne kete rast eshte te jemi te bindur qe mund te ja dalim. E mbi te gjitha te jemi te bindur qe duam ta ndryshojme ate sjellje te femija.

Si te disiplinoni femijet pa qene te ashper me ta Psikologji. te jemi te bindur.1

 

Cfare duhet te bejme kur femijet jane bere kokeforte? Kur nuk jane te bindshem? Kur kerkojne me deomos te iu plotesohen tekat.

Per te bere nje femije te sillet sikur duhet kerkon durim mbi te gjitha. Nuk eshte e drejte as e lejuar te ushtrohet dhune ndaj nje femije. Ne kete rast e kam fjalen per te gjitha llojet e dhunave. (Si ato fizike, psikologjike etj).  Kur te nisni te disiplinoni femijen tuaj, zhdukeni fytyren e ashper. Mos e mendoni se do e beni te mesoje me shpejt nese do iu kete frike. Per momentin femija do te bindet nga frika e demtimit, por pastaj cdo gje do shkoje ne gjendjen fillestare.

Si te disiplinoni femijet pa qene te ashper me ta Psikologji. te jemi te bindur.1

Ndalohet perdorimi i dhunes!!

Behuni te qarte dhe konciz.

Femija duhet te dije me saktesi se cfare ti kerkon prej tij. Por  pervec kesaj duhe te dije edhe cfare mund te humbe nese ndodh e kunderta. Mbi te gjitha ju si prind duhet te tregoheni shume te hapur. Ti percaktoni rregullat qe do te ndjeke. Nese femija paraqet paqartesi ne kete rast, zbutni rregullat. Nisni me rregulla me te lehta dhe me te kuptueshme. Keshtu me kalimin e kohes i veshtiresoni ato. (Jo ne menyre te menjehershme). Gjithcka do behet me e lehte nese tregoheni nje nene e qete.

Si te disiplinoni femijet pa qene te ashper me ta Psikologji. te jemi te bindur.1

Behu kerkuese dhe e palekundur.

Nuk eshte per tu habitur qe disa prinder iu japin para femijeve, qe ata te binden. Kjo eshte nje menyre tragjikisht e gabuar. Kurrsesi nuk duhet te mesohet nje femije te paguhet per te bere nje sjellje te mire. Edhe nese femija juaj tregon pertese te vazhdueshme per te bere gjerat sipas menyres suaj, mos hiqni dore. Beni te pamunduren qe te merrni perfitime nga kjo pune. Mos u lekundni as nga lutjet apo kerkesat e femijeve. Behuni te vendosur dhe kerkues. Mos i lepni femijes imazhin e nje nene qe nderron mendje.

Si te disiplinoni femijet pa qene te ashper me ta Psikologji. te jemi te bindur.1

Tregohuni  e dashur.

Nese rregullat tuaja ngjajne shume strikte, me dashurine tuaj nuk do jene aq te tilla. Nese zgjidhni nje rruge qe i dhuron femijes dashuri do jete edhe me e lehte. Mos jini e rrepte. Kjo do beje qe femija te rritet me imazhin e nje ‘mami  te keqe’. Femija duhet bindur se disa gjera Duhen bere sepse eshte me mire dhe jo sepse ti do. E mbi te gjitha duhet te tregoni mbeshtetje ndaj femijes. Tregohuni te kuptueshem dhe te ndjeshem. Nese edhe kjo menyre nuk funksionon. Gjithmone do te jene efektive Denimet. Jo denime te medha por privim nga lojerat. Heqje e mundesise per te ngrene embelsira. Apo edhe mos nxjerrja ne park.

  
        
          

Komentoni