Vaso Papaj - Ti (Poezi) histori dashuri romani i murosur , ylli i mengjesit
Home » Studenti Online » Dega Gjuhe-Letersi » Biografia e Vaso Papaj. Autor veprash letrare.

Biografia e Vaso Papaj. Autor veprash letrare.

Biografi e Vaso Papaj. Autor veprash letrare.

Vaso Papaj ka lindur ne Tirane ne janar 1945.
Shkollen e mesme e ka kryer ne Durres. Ne vazhdim eshte diplomuar ne degen e Matematikes te Fakultetit te Shkencave te Natyres ne vitin 1968.
Qe atehere i ka provuar te gjitha llojet e profesioneve :
Edhe punetor edhe ekonomist. Tornitor edhe matematicien. Edhe Kryetar Keshilli Rrethi edhe Prefekt. Por dhe i papune edhe Drejtor Rajonal Arsimi.
Ne vitin 1969-1970 ka shkruar romanin “Nje Dimer mes Dimrash”. I njejti liber ka dale ne treg edhe me titullin “Romani i murosur”. Me te vertet i murosur per shkak te regjimit komunist te atehershem. Per me shume se 20 vjet, i çmurosur ne vitet e demokracise dhe botuar dy here : ne 1995 dhe ne 2006.

Perkthimet :

Nga gjuha italiane ka perkthyer romanin e poeteshes se njohur Ada Negri “Ylli i mengjesit”, qe u botua ne vitin 2008. Si dhe “Kasta” (Dosjè) te gazetareve italiane Serxho Rico dhe Gian Antonio Stella botuar me puntata ne gazetat lokale “Dyrrah” dhe “Sintagma”.
Ne vitin 2011 boton vellimin poetik “Mbeta mik me shpirtin”, ne vitin 2012 vellimin poetik “Nje tjeter diell” dhe ne vitin 2013 vellimin poetik “Koncert nen narkoze”.
Po punon per nje tjeter vellim poetik me titullin provizor “Hasta la vista”.

  
        
          

Komentoni