Krahasim-i-sherbimit-te-internetit-dhe-televizionit-qe-kemi-ne-shtepite-tona.-fiber-optike-iptv-dekoder-mxq4k-6
Home » Si Behet » Teknologji » Krahasim i sherbimit te internetit dhe televizionit te kompanive shqiptare.

Krahasim i sherbimit te internetit dhe televizionit te kompanive shqiptare.

Krahasim i sherbimit te internetit

Tring, DigiCom, AbCom, Ibc Telecom, AlbTelecom, Ej & Bi, MbCom

 

Ne Shqiperi ka shume kompani tashme qe ofrojne sherbimet me adsl, fiber optike apo antena wireless.

Me adsl dihet qe mbret i kesaj teknologjie eshte AlbTelecom-i. Vitet e fundit akoma edhe kjo kompani ka filluar te investoje ne rrjete te reja me fiber optike. Kjo per arsye se cilesia e transmetitmit eshte rritur. Nese dikur nje video e kemi pare ne format 320 p, sot kemi kaluar ne 4K e lart. AlbTelecom ka oferta te ndryshme per shpejtesine e internetit qe fillojne nga 4 mbps.

AlbTelecom ka perdorur modele te ndryshme te kompanise ZTE modem wireless. Shikoni listen permbledhese ne fund te artikullit. Vec kesaj AlbTelecom tashme ofron edhe sherbimin e televizionit fale bashkepunimit me kompanite Tring & Digitalb. Mxq4K eshte dekoderi me te cilin “kane rene ne dashuri” shume prej kompanive shqiptare. AlbTelecom ka sherbim ne te gjitha qytetet e Shqiperise.

Krahasim i sherbimit te internetit dhe televizionit qe kemi ne shtepite tona. fiber optike, iptv , dekoder, mxq4k IBC Telecom (Internet BroadBand Communications) tring ej & bi

Kompania Tring ofron sherbimet e saj duke u mbeshtetur ne teknologjine HF (Hybrid Fiber). Linja kryesore shkon deri ne afersi te nje blloku banimi me fiber optike. Aty behet nje qender shperndarjeje me kabull koaksial (coaxial cable), ose me fjale te thjeshta, kabull televizori qe perdorim zakonisht.

Kjo kompani eshte “e dashuruar” me modelet “Gennet OxyGEN” dhe modem Motorola per linjat me coax. Tring ofron shpejtesi interneti 8 mbps +. Tring ka rrjet kabllor ne qytete te ndryshme te Shqiperise, perfshi Tirane, Vore, Lezhe.

Krahasim i sherbimit te internetit dhe televizionit qe kemi ne shtepite tona. fiber optike, iptv , dekoder, mxq4k IBC Telecom (Internet BroadBand Communications) tring ej & bi

Te njejten teknologji perdor edhe kompania AbCom. Ndryshimi i vetem eshte te modemi qe perdor kjo kompani. Sherbimi i televizionit qendron akoma nje nder armet me te forta te kesaj kompanie. Kjo kompani ka shtrirje me rrjet kabllor ne shume qytete te Shqiperise.

I vetmi problem ne teknologjine qe perdor AbCom por edhe Tring qendron te shkarkimet atmosferike (rrufete). Gjithmone familjari ka problem serioz kur ka mot me rrufe. Eshte e keshillueshme qe familjari te shkepuse kabullin kryesor qe i vjen sinjali. Kjo deri kur te mbaroje moti i keq.

Krahasim i sherbimit te internetit dhe televizionit qe kemi ne shtepite tona. fiber optike, iptv , dekoder, mxq4k IBC Telecom (Internet BroadBand Communications) tring ej & bi

Ej & Bi Telecom nderkohe eshte nje hap me perpara. Sherbimi me fiber optike deri ne shtepine e klientit kerkon me shume investim por ka shume rezultat. Qyteti i Shkodres ka fatin te kete se fundmi nje sherbim shume cilesor.

Pajisja fundore qe kjo kompani ka zgjedhur te perdore mban vulen e kompanise me te madhe ne bote : Huawei. Problemi me shkarkimet atmosferike nuk ekziston ne kete rast. Kjo fale fibres optike qe nuk eshte percjelles. Ofertat qe Ej & Bi ofron jane nga me te ndrsyhmet. Shpejtesia e internetit ne kete kompani eshte 25 mbps.

Krahasim i sherbimit te internetit dhe televizionit qe kemi ne shtepite tona. fiber optike, iptv , dekoder, mxq4k IBC Telecom (Internet BroadBand Communications) tring ej & bi

Digicom eshte nje tjeter kompani qe operon ne Tirane. Sherbimi i kesaj kompanie eshte me fiber optike. Digicom ka marre shume emer per sherbimin e saj mjaft te mire ne Tirane, edhe pse cmimet e saj jane pak te larta. Shpejtesia qe ofron kjo kompani arrin deri ne 20 mbps. Por nje fjale thote : Cfare te paguash…do marresh. Krahasim i sherbimit te internetit dhe televizionit qe kemi ne shtepite tona. fiber optike, iptv , dekoder, mxq4k IBC Telecom (Internet BroadBand Communications) tring ej & bi

Te njejten rruge ka ndjekur edhe IBC Telecom (Internet BroadBand Communications). Edhe kjo kompani ka zgjedhur qe ti sherbeje klientit me nje super sherbim. Fibra optike qe arrin deri ne shtepine e klientit, eshte fakt.

Kjo kompani sherben ne Malesi te MadheShkoder, Lezhe, Shengjin dhe fshatrat e ketyre qyteteve. Shpejtesia e internetit kap shifren 25 mbps. E njejta pajisje fundore edhe per kete kompani : Huawei

Krahasim i sherbimit te internetit dhe televizionit qe kemi ne shtepite tona. fiber optike, iptv , dekoder, mxq4k IBC Telecom (Internet BroadBand Communications) tring ej & bi

MbCom (Miloti BroadBand Communications) ka vendosur ti sherbeje klientit me te njejten menyre. Sherbim me  fiber optike ne Milot dhe ne Lac. Rrjeti me fiber optike i realizuar ne Milot eshte shume i realizuar. Edhe kjo kompani ka besuar modem-in e se njohures : Huawei.

MbCom ofron gjithashtu edhe sherbim me antena wireless. Shpejtesia qe ofron kjo kompani ne sherbimin me fiber optike eshte 20 mbps, kurse me antena wireless deri ne 5 mbps.

Krahasim i sherbimit te internetit dhe televizionit qe kemi ne shtepite tona. fiber optike, iptv , dekoder, mxq4k IBC Telecom (Internet BroadBand Communications) tring ej & bi

Ne ju dhame disa nga kompanite qe operojne ne tregun shqiptar. Normalisht qe ka edhe shume kompani te tjera qe nuk jane permendur. Kjo per arsye se nuk kemi informacion te plote per keto kompani. Informacionet qe ju lexoni me lart jane marre nga faqet zyrtare te ketyre kompanive.

 

Te gjitha kompanite qe ju intereson qe te perfshijne sherbimet e tyre here pas here ne artikujt qe ne bejme na kontaktoni ne :       admin@sibehet.com

Kjo vlen edhe per  ju qe jeni nje operator lokal shperndarjeje interneti (ISP).  IBC Telecom

  
        
          

Komentoni