Cfare ndikimi ka per psikologjine e njeriut mesazhi i lene SEEN.
Home » Studenti Online » Dega Psikologji » Cfare ndikimi ka per psikologjine e njeriut mesazhi i lene SEEN.

Cfare ndikimi ka per psikologjine e njeriut mesazhi i lene SEEN.

Cfare ndikimi ka per psikologjine e njeriut mesazhi i lene SEEN.

Cfare ndikimi ka per psikologjine e njeriut mesazhi i lene SEEN.

 

Edhe nese nuk jemi te pakten nje here kemi qene perdorues te Facebook. Keshtu qe jemi mesuar me menyren e funsionimit qe ka. Sigurisht qe jemi mbjentuar edhe me kushtet qe ve. Keshtu e kemi pranuar kete rrjet social keshtu sikur eshte me gjithe te mirat e te keqiat.

Por cfare ndodh me ne kru chatojme ne gacebook. Normalisht qe qendrimi online dhe kthimi i pergjigjeve eshte ne deshiren tone. Per nje arsye ose per nje tjeter mund te mos preferojme te kthejme pergjigje. Jo ndaj te gjitheve sigurisht, por ndaj dikujt.

Cfare ndikimi ka per psikiologjine e njeriut mesazhi i lene SEEN?

Reagimin mund ta imagjinojme tek vetja. Sigurisht qe nuk na ka pelqyer kur dikush na ka neglizhuar. Apo kur dikush ka zgjedhur te heshte para dhenies se nje pergjigjeje. Prandaj e kemi parasysh ate ndjesine qe te ofron.

Po shpjegojme ndikimin negativ qe ky veprim jep.

Cfare ndikimi ka per psikologjine e njeriut mesazhi i lene SEEN.

Se pari : Shakton zemerim.

Pasi te shohim  qe dikush ska ndermend te pergjigjet, zemerohemi. Ne nje fare menyre me te drejte. Duke qene se na detyrohet nje pergjgije edhe pse te shkurt. Prandaj lind vetvetiu edhe ndjenja e zemerimit.

Se dyti : Reagim jo etik.

Cfare ndikimi ka per psikologjine e njeriut mesazhi i lene SEEN.

Pas ofendimit te marre, fillojme dhe reagojme duke shfryre nervat. Shpesh nuk e mendojme nese kemi dike prane. Shajme, ofendojme dhe themi fjale jo te pershtateshme. Te rralle jane personat qe zgjedhin te heshtin.

E treta : Nisin konflikte.

Askujt nuk i pelqen te ndihet i lene pas dore. Prandaj edhe me te drejte kerkon llogari pse mesazhi i eshte lene i lexuar.

Gjithashtu : Trishtim.

Personi qe e le mesazhin si te lexuar shkakton shume merzitje tek tjetri. Per arsye se kjo ndikon me psikologjike e individit. E ben te ndihet i parendesishem. I jep mundesine te ndihet inferior. Shkakton tek ai shume mendime turbulluese. Te cilat edhe mund te mos jene te vertateta. Nuk kane qene te rralla rastet kur per nje mesazh te lene seen ka patur perplasje fizike, apo gjenerime ne sherre.

Cfare ndikimi ka per psikologjine e njeriut mesazhi i lene SEEN.

Prandaj para se te lini SEEN mesazhin. Mendoni sesi e beni dike te ndihet. Imagjinoni sa keq ndikon kjo ne psikologjike e dikujt. Perpiquni qe gjestet e vogla qe shkaktojne trishtim, ti devijoni.

  
        
          

Komentoni