Si duhet te sillemi me njerezit e ndjeshem.Keshilla psikologjike Persona qe preken
Home » Studenti Online » Dega Psikologji » Si duhet te sillemi me njerezit e ndjeshem.

Si duhet te sillemi me njerezit e ndjeshem.

Si duhet te sillemi me njerezit e ndjeshem.

Te gjithe ne kemi ne rrethin shoqeror disa tipa te cilet i etiketojme si te ndeshmit. Jane tipa zakonisht introvert por jo vetem.  Kemi te bejme me disa persona te cilet jane ndryshen persa i perket temperamentit. Kjo nuk do te thote se jane me probleme sigurisht.

Si duhet te sillemi me njerezit e ndjeshem.Keshilla psikologjike Persona qe preken

Ja disa karakteristika qe njerezit e ndjeshem kane:

  • Preken shpejt

Flasim per persona qe preken shume shpejt. Me nje fjale te degjuar mos beni cudi nese i shihni duke qare. Edhe ngjarje qe s’ kane te bejne me ta i prekin shume emocionalisht.

  • Vendimet i bejne nervoze

Kur u duhet te marrin nje vendim, ata behen keq. Nuk jane te afte te marrin vendime pa marre mendime prej te tjereve. Gjithashtu ndihen te pafuqishem vetem.

  • I marrin gjerat shume personale

Nese do gjendeni ne nje bisede ne grup dhe diskutoni per dicka. Nese ajo gje i prek pak nga interesi i tyre, te jeni te bindur se biseden do e marrin personale. Do mendojne se cdo gje po e thoni ne lidhje me ta. Dhe per me shume do e marrin si sulm.

  • Krijojne marrdhenie shume te thella

Po te futen ne nje marrdhenie, ata fiksohen shume. Perkushtohen dhe japin gjithcka kane prej vetes. Pervec kesaj ata pretendojne qe ajo marrdhenie nuk do kete kurre fund.

  • Preferojne vendet e qeta

Dalja me ta sigurisht qe duhet te jete e kujdesshme. Vende te qeta, pa shume njerez, me muzike te lehte. Keto jane vendet me te preferuara. Nese mendoni kinemane, harrojini filmat e frikshem.

  • Durojne shume pak

Durimi ne aspektin e dhimjeve por edhe te inatosjes. Dhimbjet i durojne jashte mase pak. Behen alarmante. Ndersa inatosja, mbetet problem. Inatosen per gjera te vogla pa rendesi dhe shume shpejt.

 

Te sjellurit me persona qe preken lehte duhet te jete i kudjesshem. Pa kuptuar mund ti bejme te ndihen keq.
Shkrimi eshte ofruar nga S. Prenga
  
        
          

Komentoni