Helmimi nga ushqimet, si te mbroheni ne keto dit te nxehta.
Home » Fillimi » Helmimi nga ushqimet, si te mbroheni ne keto dit te nxehta.

Helmimi nga ushqimet, si te mbroheni ne keto dit te nxehta.

Higjiena

Për të shmangur helmimin, është mirë të sanitizohen vendet ku janë ruajtur produktet dhe pajisjet e gatimit, të tilla si takëmet, pjatat dhe kontejnerët. Lani duart kryesisht pas prekjes së frutave dhe perimeve të blera ose trajtimit të ushqimeve të llojeve të ndryshme. Ndryshoni shpesh peshqirët e çajit.

 

 

Frigoriferi

Ruajtja e blerjeve në mënyrë të saktë dhe në vendin e duhur të frigoriferit është baza për ruajtje të mirë. Përdorni enë qelqi ose paketim vakumi për të ruajtur mbetjet, kurrë mos i lini ato në pansat e gatimit. Asnjëherë mos vendosni ushqim të ngrohtë ose të vakët në frigorifer sepse ato shkaktojnë një rritje në temperaturën e brendshme. Pastroni me kujdes sipërfaqet duke përdorur ujë dhe uthull (ose bikarbonat natriumi) ose detergjentë jo-abrazivë të përshtatshëm ose pa shkumë, në mënyrë që të lehtësoni shpëlarjen.

 

 

Frutat dhe perimet

Gjithmonë lani frutat dhe perimet para se t’i konsumoni, mundësisht me një lugë çaji sode buke duke i lënë ato në ujë për 15 minuta. Pas larjes është e rëndësishme që të mos i ftohni produktet, pasi ato mund të zhvillojnë baktere patogjene të kontaminuara për pjesën tjetër të ushqimit në frigorifer. Nëse blini perime në pako, gjithmonë lani ato edhe nëse tregohet në paketim se nuk është e nevojshme. Frutat dhe perimet duhet të ruhen në pjesën e poshtme të frigoriferit dhe në kontejnerët e duhur dhe të mos mbeten të lirë ose në kontakt me ushqime të tjera.

 

 

Mishi

Duhet të mbahet në çanta ushqimore në raftet e ulëta, mbi atë të perimeve, nuk duhet pastruar nën ujë. Në varësi të llojit të prerjes dhe përbërjes: duhet të konsumohen brenda 24 orëve nëse tërhiqet, brenda 48 orëve në qoftë se është pulë ose gjeldeti, brenda 3 ditëve në rastin kur është i papaketuar ose mish i freskët në përgjithësi.

 

 

Peshku

Peshku, i pastruar dhe i gërryer, duhet të lahet nën ujë të rrjedhshëm; të thahet mirë, të ruhet në një enë hermetike ose të mbulohet me një film dhe të ruhet në fund të frigoriferit. Duhet të konsumohet brenda 24 orëve. Produktet e qumështit dhe vezët Ata nuk duhet të lihen në ngrirje, por të ruhen në kontejnerë të veçantë në raftin e mesëm të frigoriferit. Në rastin e vezëve, mos i mbani ato në tabakon e vezës te dera, për shkak të ndryshimeve termike për shkak të hapjes dhe mbylljes.

 

 

Ngrirja

Për të ngrirë në një mënyrë optimale është e këshillueshme që të ndani ushqimin (mishin dhe peshkun) për t’i përfunduar në fletë metalike ose në çanta ushqimore ose në kontejnerë rezistente. Shkrirja duhet të ndodhë gjithmonë në frigorifer, kurrë në temperaturën e dhomës.

 

 

Etiketa

Gjithmonë lexoni etiketën dhe datën e skadimit kur jeni duke blerë, duke magazinuar ushqimet me një afat të ngushtë të vendosur në plan të parë si në qilar dhe në frigorifer për t’u konsumuar së pari. gatim Për të garantuar eliminimin e sporeve nga ushqimi është e nevojshme të ngrini temperaturën mbi 120 ° C.

 

 

Në rast helmimi

Është e rëndësishme që të pini shumë ujë për të shmangur dehidratimin që ka të bëjë me të vjella… Mundësisht të plotësohet me elektrolite për të shmangur ngrënien ose ushqimin e rëndë të përpunuar.

 

Helmimi nga ushqimet, si te mbroheni ne keto dit te nxehta.

 

 

  
        
          

Komentoni