Nese e shihni se perqafimet bejne mire edhe ne trishtim dhe ne lumturi, perse i kurseni?
Home » Studenti Online » Dega Psikologji » Nese e shihni se perqafimet bejne mire edhe ne trishtim dhe ne lumturi, perse i kurseni?

Nese e shihni se perqafimet bejne mire edhe ne trishtim dhe ne lumturi, perse i kurseni?

Perfitimet qe kemi prej Perqafimeve.

 

-“Disa dhimbje mund te sherohen vetem nga nje perqafim i madh i ngrohte”. Dan Pearce

Te gjithe ndihen te lehtesuar nese e gjejne veten ne krahet e dikujt. Ne fakt perqafimet sikur jane bere per te shkrire shpirtrat. Nuk ekziston asnje njeri ne bote qe nuk do donte te mbeshteste koken ne gjoksin e dikujt dhe te ndjenjte perqafimin.

 

Perfitimet qe kemi prej Perqafimeve. Zbulime psikologjike

Keshtu pervec se jep nje ndjesi pozitive perqafimi na jep edhe perfitime. Cilat jane ato?

Nese perqafojme dike kursejme shume fjale. Ndonjehere fjalet nuk mjaftojne per te thene se si ndihemi. Ama eshte gjithmone nje perqafim i nevojshem per te permbledhur idete. A nuk ju ka ndodhur te i thoni dikujt : Kam nevoje per nje perqafim? E si jeni ndjere pasi e keni marre ate? Jam e bindur se jeni ndjere mrekullisht mire. Keshtu, lehte shprehemi edhe pa rrjeshtuar fjale.

 

 

Perfitimet qe kemi prej Perqafimeve. Zbulime psikologjike

(Nuk do shume mend qe dikush se kerkon nje perqafim nuk ndihet mire).

Pervec ndjesise pozititve na ndihmon qe te ndihemi edhe me te lirshem. Keshtu lidhemi me lehte me njerezit. Ne kuptimin qe thyejme disa pengesa qe nese vendosim te flasim nuk do i kapercejme. Nese ke nje te njohur, dhe akoma nuk e ke perqafuar, pasi ta besh do keni tjeter komunikim. Do ndiheni me te afert dhe me te lirshem ne biseda.

 

Perqafimet largojne stresin. Ndodh! Sepse pas cdo perqafimi trupi prodhon me shume dopamine. (Keto jane hormonet qe nxisin lumturine). Keshtu qe meqe prodhohen me shume hormone te tilla, per pasoje edhe ankthi e stresi do te menjanohen.

 

Perfitimet qe kemi prej Perqafimeve. Zbulime psikologjike

 

 

Nese nuk e dini akoma, trupi i njeriut Prodhon edhe hormonin e dashurise. (Oksotocina) Keshtu pas cdo perqafimi niveli i ketij hormoni rritet. Per pasoje rriten edhe ndjenjat njerzore. Prandaj kemi me shume afrimitet dhe mire-sjellje pas cdo perqafimi.

Te cliron nga emocionet. Nese jeni ne ankth per nje pergjigje ose para nje provimi, provoni te perqafoni dike. Efekti do te jete i menjehershem. Do ndjehet lehtesim ne te gjithe aspektet. Edhe nga organizmi, edhe nga psikologjia.

 

 

Perfitimet qe kemi prej Perqafimeve. Zbulime psikologjike

Nese e shihni se perqafimet bejne mire edhe ne trishtim dhe ne lumturi, perse i kurseni?

“They invented hugs to let people know you love them without saying anything.” » Bil Keane

{Ata i shpiken perqafimet per tua bere njerezve me dije se i doni. Pa qene nevoja ta thone kete.}

“Everybody needs a hug. It changes your metabolism.” » Leo Buscaglia

{Gjithkush ka nevoje per nje perqafim. Ai ndryshon metabolizmin tuaj.}

“Hugs can do great amounts of good – especially for children.” » Princess Diana

{Perqafimet bejne nje mal me te mira, sidomos per femijet.}

 

 

Perfitimet qe kemi prej Perqafimeve. Zbulime psikologjike

  
        
          

Komentoni