Thenie per dashurine dhe jeten nga filozofi rus Tolstoi.
Home » Studenti Online » Dega Psikologji » Thenie per dashurine dhe jeten nga filozofi rus Tolstoi.

Thenie per dashurine dhe jeten nga filozofi rus Tolstoi.

Të gjithë e njohim Leon Tolstoin si një shkrimtar dhe filozof rus, një mjeshtër i letërsisë realiste dhe një prej shkrimtarëve më të mëdhenj të botës. Prandaj ne zgjodhem sot 20 shprehjet me te vecanta te tij per jeten dhe dashurine.

 

– Në botën tonë, të gjithë mendojnë për ndryshimin e njerëzimit, por askush nuk mendon të ndryshojë veten.

– Çdo gjë i vjen në kohë, atyre që dijnë të presin.

– Të gjitha familjet e lumtura ngjajnë me njëra-tjetrën, çdo familje e pakënaqur është i pakënaqur në mënyrën e vet.

– Gjërat e mëdha janë gjithmonë të thjeshta dhe modeste.

– Dy luftëtarët më të fuqishëm janë durimi dhe koha.

– Ne gjithmonë mendojmë se na duan ngaqë jemi të mirë, por kurrë nuk kemi as dyshimin, se të mirë janë ata që na duan ne.

– Dashuria është jeta. Gjithçka që unë kuptoj, e kuptoj vetëm sepse dua.

– Kur ju doni dikë, e doni ashtu si është, dhe jo si dëshironi ju që të jetë.

– Humbëm sepse i thamë vetes që humbëm.

– Të vërtetat më të mëdha janë të thjeshta.

– E vërteta, ashtu si ari, duhet të fitohet jo duke u rritur, por duke e larë nga gjithçka që nuk është flori.

– Një nga kushtet e para të lumturisë është që lidhja midis njeriut dhe natyrës të mos jetë prishur.

– Vokacioni i çdo burri dhe gruaje është që t’u shërbejë njerëzve të tjerë.

– Gabimi nuk mund të korrigjohet kurrë nga gabimi, dhe e keqja nuk mund të mposhtet me të keqe.

– Lumturia nuk varet nga gjërat e jashtme, por nga mënyra se si ne i shohim ato.

– Nëse doni të jeni të lumtur, të jini.

– Ka vetëm një kohë që është e rëndësishme – Tani! Kjo është koha më e rëndësishme, sepse ajo është e vetmja kohë kur ne kemi ndonjë fuqi.

– Gabimi nuk pushon së qëni gabim, për shkak se shumica e ndan atë.

– Dikush mund të jetojë madhërishëm në këtë botë, nëse di se si të punojë dhe si të dojë.

– Rrokni momentet e lumturisë, dashurisë! Ky është realiteti i vetëm në botë, çdo gjë tjetër është marrëzi.

  
        
          

Komentoni