Kush e ka fatin te linde binjake. Cfare ndikon ne formimin e tyre??
Home » Studenti Online » Dega Mjekesi » Kush e ka fatin te linde binjake. Cfare ndikon ne formimin e tyre??

Kush e ka fatin te linde binjake. Cfare ndikon ne formimin e tyre??

Ja cilat çifte e kane mundesine per të lindur binjakë

Beni nje studim te historise tuaj familjare. Keshtu do kuptoni cilet faktore ndikojne ne rritjen e mundesise per te patur binjake.

  • Si fillim historia e familjes tuaj.

Kete duhet ta kerkoni ne familjen tuaj (femra) dhe jo te bashkeshortit tuaj. Mundesine per te prodhuar veze e keni ju (femra) dhe jo ai .

  • Menyra e jeteses.

Nese jeni ushqyer me nje diete me pak yndyre dhe shume zarzavate keni mundesite me te pakta per te ngjizur binjake. Kjo nese e krahasojme nje tjeter grua qe eshte ushqyer për shembull me qumesht me yndyre te plote.

Pra menyra e te ushqyerit ndikon shume dhe eshte faktor teper i rendesishem per te lindur binjake.

  • Edhe numri i femijeve qe keni eshte faktor i rendesishem.

Sipas eksperteve numri i femijeve qe tashme keni ndikon ne rritjen e mundesive per te ngjizur binjake. (Sa me shume femije aq me te larta do te jene mundesite).

Kush e ka fatin te linde binjake. Cfare ndikon ne formimin e tyre??

  • Ndikim te madh ka edhe aftesia juaj per te ovuluar.

Nese ne shtatezanite e meparshme keni ngelur shpejt. Keni nje ovulim te mire. Dhe per pasoje keni me shum shanse per te ngjizur binjake.

  • Mosha e nenes.

Zakonisht mosha qe favorizon me teper ngjizjen e binjakeve eshte ajo midis 30 dhe 40. Ky faktor ndikon pasi gruaja ne kete moshe mund te leshoje me shume se nje veze ne muaj.

  • Fertilizimi In Vitro (IVF).

Kjo metode u favorizon shum per te ngjizur binjake. Arsyeja kryesore eshte dhenia e medikamenteve qe stimulojne ovulimin dhe prodhimin e vezeve.

  
        
          

Komentoni