Si te bejme Enable Editor ne Wordpress. Tutoriale Shqip per faqet wordpress. file manager new 1
Home » Si Behet » Teknologji » Si te bejme Enable Editor ne WordPress. Tutoriale Shqip.

Si te bejme Enable Editor ne WordPress. Tutoriale Shqip.

Tutoriale shqip per faqet wordpress.

 

Si te bejme Enable opsionin Editor ne WordPress ?

Fillimisht le te mesojme qe opsioni “Editor” na jep mundesine te nderhyjme ne kodin e fileve te template qe kemi.

Ndodh ndonjehere qe ne menune Appearance te mos kemi mundesi qe te gjejme opsionin “Editor“. Kjo ndodh nga nje gabim qe mund te behet gjate ndryshimeve qe ne bejme. Por edhe nga ndonje “crash” (perplasje) e ndonje plugin qe ne instalojme per nevoja te ndryshme. Menyra per ta rikthyer eshte shume e thjeshte edhe per nje perdorues me njohuri te pakta.

Ndiqni hapat e meposhtem :

 

Identifikohuni ne faqen e administrimit te hostit tuaj.

Psh.  www.Godaddy.com    apo   www.hostgator.com, kjo ne varesi se ku e keni blere ate.

Hapi tjeter eshte te futeni tek CPanel. Aty eshte vendi ku ju mund te administroni te gjitha materialet qe keni futur ne hostin tuaj. Ketu perfshihen database, fotografi, html files, Java Script etj.

 

Si te bejme Enable Editor ne WordPress. Tutoriale Shqip per faqet wordpress. cpanel

 

Gjeni fjalen file manager. Klikoni mbi te ne menyre qe te mernni akses dhe te menaxhoni keto file. Ne menune e re qe do ju hapet gjeni emrin e faqes (nese kemi me shume se nje faqe). Nese keni vetem nje faqe atehere klikoni mbi zarfin qe permban emrin e faqes suaj. Pastaj gjeni zarfin me emrin “public_html”.

 

 

 

Si te bejme Enable Editor ne WordPress. Tutoriale Shqip per faqet wordpress. file manager new

 

 

Hapat qe duhet te ndiqni jane :

1) Klikoni mbi zarfin “Public html“. Ne kete zarf jane te gjitha files qe ne perdorim ne web.
2) Gjeni file me emrin wp-config.php.
3) Klikoni nje here mbi te (behet me ngjyre blu)
4) Gjeni fjalen “edit” dhe klikoni mbi te
5) Pasi te jete hapur kodi gjeni ( ‘DISALLOW_FILE_EDIT’, true );
6) Ndryshoni fjalen “true” ne “false”
7) Do duket keshtu ( ‘DISALLOW_FILE_EDIT’, false );
8) Siper djathtas keni opsionin “Save Changes
9) Mbylleni dritaren, kaq ishte

 

Qe te sigurohemi qe opsioni “editor” eshte aktivizuar ne menune “appearance” ndiqni hapat e meposhtem.

 

1) – Identifikohuni ne faqen tuaj si administrator duke vizituar linkun :

  • http://www.emri i faqes suaj.com/wp-admin

Ose :

  • http://www.emri i faqes suaj.com/wp-login.php

 

Si te bejme Enable Editor ne WordPress. Tutoriale Shqip per faqet wordpress. appaerance

 

2) – Gjeni fjalen “appearance”. Vini shigjeten e miut siper. Do ju hapet nje tabele me disa opsione. Ne fund te ketyre opsione duhet te jete aktivizuar edhe opsioni “editor“.

 

Nese keni gjetur veshtiresi ne perdorimin e ketij manuali na shkruani ne adresen :

admin@sibehet.com

 

Na ndiqni per me shume Tutoriale Shqip totalisht falas.

  
        
          

Komentoni