A ben pjese duartrokitja tek semundjet ngjitese
Home » Studenti Online » Dega Psikologji » A ben pjese duartrokitja tek semundjet ngjitese?

A ben pjese duartrokitja tek semundjet ngjitese?

A ben pjese duartrokitja tek semundjet ngjitese

Intensiteti dhe zgjatja e duartrokitjes janë të influencuara nga ato të pjesës tjetër të publikut.

Fenomeni është frut i të ashtuquajturës “sëmundje ngjitëse sociale”. Në mbështetje të së cilës, nga brendësia e një grupi, një sjellje që shfaqet në një rreth të kufizuar individësh përhapet me shpejtësi tek të tjerët.

Pohimi që duartrokitja është subjekt i “sëmundjejes ngjitëse sociale” vjen nga një studio Anglo-Suedeze.

Disa sociologë kanë filmuar gjashtë grupe studentësh, ndaj të cilëve bëhej kërkesa të duartrokisnin pas një leksioni.
Filmimet tregojnë që, mesatarisht, një person duartroket duke i rrahur duart 15 herë. Por nëse është një udhëheqës që ndihet më i madh, të tjerët priren ta ndjekin deri sa të dyfishojnë numrin e përplasjeve të duarve, duke i bërë më të forta.
Për më shumë, probabiliteti që një individ fillon të duartrokasë shtohet në proporcion me numrin e anëtarëve të tjerë të grupit që e bëjnë tashmë. E nëse dikush ndalon, duartrokitja përfundon me shpejtësi.

Vlerësimi për debutimin, përkundrazi, nuk influencon shumë në gjatësinë e duartrokitjes.

(Konkluzione Psikologjike)

  
        
          

Komentoni

cratosslot casino -

betsat casino

- mobil casino siteleri 2021 - elexbet yeni adres - casinomaxi bağlan - casinovale -
Casinoslot giriş
-
kalebet yeni giriş adresi
-

asya bahis giriş