Pse thuhet shendet sa here qe teshtijme
Home » Studenti Online » Dega Psikologji » Pse thuhet shendet sa here qe teshtijme?

Pse thuhet shendet sa here qe teshtijme?

Pse thuhet shendet sa here qe teshtijme

Jemi mesuar qe sa here te teshtijme dikush qe gjendet prane na thote menjehere shendet. Edhe ne bejme te njejten gje. Edhe me njere qe nuk i njohim, ndonjehere na del pavetedije fraza : shendet!
PSe themi shendet? Pse jo nje fjale tjeter? Kush e tha per here te pare dhe arsyen//

Ky eshte nje zakon ne te gjitha vendet e botes. Nese dikush teshtin ne Britanine e madhe urimi eshte : “Bless you”, ne Itali thuhet : “Salute”, e keshtu me radhe. Cdo vend ka shprehjen e tyre, por qe te gjitha kane te njejtin kuptim.

Pse thuhet shendet sa here qe teshtijme

Per here te pare teshtima eshte ndjere ne vitet 1346. IShte koha e pandemise se madhe te njerezimit, murtajes. Ne ate kohe ajo ju mori jeten mijera njerezve ne Europe dhe Azi.

Teshtima ishte nje nga shenjat e para te kësaj semundjeje te rende. Kjo eshte arsyeja perse sa here dikush qe teshtinte, njerezit prane tij i uronin shendet, jete te gjate apo bekimin e Zotit. Me shpresen e vetme qe te mos e kapte murtaja.

Edhe pse epoka e ketyre semundjeve ka kaluar, akoma ka mbetur urimi “Shendet”. 

Pse thuhet shendet sa here qe teshtijme

  
        
          

Komentoni