Eshte stina e qershive. Ja cfare duhet te dini per kete frut.
Home » Studenti Online » Dega Mjekesi » Eshte stina e qershive. Ja cfare duhet te dini per kete frut.

Eshte stina e qershive. Ja cfare duhet te dini per kete frut.

Eshte stina e qershive.

Ja cfare duhet te dini per kete frut.

Vlerat e frutave jane te shumta. Te gjithe e dime sesa perfitime na sjellin per organizmin ato. Sidomos nese jane bio dhe te stines. Duke qene se muaji maj eshte edhe stina e qeshive, dua te ju bej me dije disa vecori qe vetem qershite i kane. Me poshte i keni te gjitha te radhitura.

Eshte stina e qershive. Ja cfare duhet te dini per kete frut. qershite

Qershite jane te dobishme per :

Per te rritur ph.

Ajo ka ne perberje flavanoid antioxidant Bio. Keto flavonoide jane shume te domosdoshme per organizmin. Ato jane pergjegjese per rregullimin e nivelit te ph ne organizem.

Permireson kujtesen.

Qeshite gjithashtu ndihmojne trurin. Sa me shume qershi te konsumohen aq me te shendetshme do ta keni kujtesen. Ju do arrini te mbani mend me gjate dhe me shume. E pervec kesaj ju mund te kujtoni edhe situata qe mendonit se i kishit harruar.

Ndikon ne permiresimin e gjumit.

Nese keni probleme me gjumin dhe nuk flini dot qeshite ju ndihmojne. Ju nuk do te keni me kete problem. Ato ju ndihmojne te flini me gjate. Gjithashtu ju ndihmojne qe te beni nje gjume me te thelle.

Eshte stina e qershive. Ja cfare duhet te dini per kete frut. qershite

Ndikon ne ngadalesimin e plakjes.

Melatonin gjithashtu vepron si  agjent kunder plakjes dhe ndihmon ne ngadalesimin e procesit te plakjes. Ata qe konsumojne qershi ngjajne si me te shendetshem se ato qe nuk i konsumojne. Lekura e tyre duket disa vite me e re dhe me me shkelqim.

Zbardh lekuren.

Te gjithe e duam nje lekure te brishte dhe te paster. Nje tjeter perfitim i qershive ne kete rast eshte edhe perfeksionimi i lekures. Me konsumimin e qershive, ju do keni lekure me te bute.

 

Parandalon shfaqjen e semundjeve.

Ne perberje te qershive gjendet nje substance qe quhet melatonin. Ajo eshte pergjegjese per parandalimin e semundjeve. Gjithashtu pengon edhe zhvillimin e alergjive. Nese vuani nga nje semundje ju do te ndjeni lehtesim te simptomave.

Me gjithe keto te mira qe na vine nga konsumimi i frutit te qershise, ne duhet te hame sa me shume prej tyre. Do te ishte mire qe ne tryezen tone te mos mungojne, sidomos tani qe eshte stina e tyre!

Eshte stina e qershive. Ja cfare duhet te dini per kete frut. qershite

 

 

  
        
          

Komentoni