Pinguinet propozojne me mire se humanet menyra sesi
Home » Studenti Online » Dega Psikologji » Pinguinet propozojne me mire se humanet.

Pinguinet propozojne me mire se humanet.

Pinguinet propozojne me mire se humanet.

Nese nuk ju besohet edhe kafshet i propozojne njeriut te zemres. Dhe madje ne menyre me xhentile sesa meshkujt human. Kjo eshte vertetuar nga vezhgimet e shumta qe jane bere me kafshe te llojeve te ndryshme ne boten e shumellojshme te kafsheve.

Sot dua te ju tregoj sesi vepron nje pinguin kur ndihet i dashuruar. Eshte shume e vecante menyra sesi nje pinguin vendos ti kerkoje nje pinguineje te kalojne jeten se bashku. Dhe kjo eshte nje kerkese afatgjate. Madje eshte vertetuar se kafshet dashurojne me paster sesa humanet.

Persa ju perket pinguineve ekzistojne dy menyra sesi propozojne. Ose me sakte kane dy menyra tradicionale, qe kalohen brez pas brezi.

Pinguinet propozojne me mire se humanet menyra sesi

Pinguinet jane kafshe qe zgjedhin vetem nje partner per gjithe jeten. Dhe e dini si ndodh propozimi? Pinguini mashkull i dashuruar rend neper breg te ujit per te gjetur guralec. Ai mbledh guralecet me te vecante. Ate me te persosurin dhe me te vecantin ja vendos para kembeve pinguines se preferuar. Sigurisht qe rrugen per tek pinguinja e ben duke u tundur.

Nese ajo e merr guralecin, kjo do te thote se e pranon propozimin. Ndersa kur vjen koha e ciftezimit. Gjithe pinguinet e dashuruar jane ne brigje duke mbledhur guralece. Keshtu cdo pinguin i jep gurin e persosur pinguinit te preferuar. Duhet te dini qe jo vetem pinguinet meshkuj propozojne. Edhe femrat i qojne gurin e bukur pinguinit qe dashurojne. Nderkohe qe presin para tyre per ta marre ose jo ate.

Pinguinet propozojne me mire se humanet menyra sesi

  
        
          

Komentoni