Keshilla higjenike personale. Po ju a jeni te paster?!
Home » Studenti Online » Dega Psikologji » Keshilla higjenike personale. Po ju a jeni te paster?!

Keshilla higjenike personale. Po ju a jeni te paster?!

Keshilla higjenike personale. Po ju a jeni te paster?!

Keshilla higjenike personale. Po ju a jeni te paster?!

  1. Teshtij  brenda bluzes, ose ne berryl. Ndonje virus qe mund te kesh ka me pak gjasa qe te perhapet. Mbuloje gojen gjithmone perpara se te teshtish. Nepermjet peshtymes kalon pjesa me e madhe e infeksioneve apo viruseve.
  2. Laji duart pas perdorimit te tualetit. Ti nuk e di se cfare ka prekur ai qe ka qene para teje ne tualet. Ndaj ben mire te lash duart, ose merre me vete gjithe pisllekun qe gjete.
  3. Pastro duart para perdorimit te tualit. Perpara se te prekni organet tuaja gjenitale, beni mire te lani duart. Kjo gje mund te kaloje shume infeksione ne organizmin tuaj.
  4. Pastro pjesen pas veshve. Shume njerez harrojne se edhe pjesa pas vesheve eshte e tyre. Ndaj aty shpesh prej flokeve, mblidhet si push me ngjyre te erret. Aty gjithashtu kundermon nje ere shume e ndyre.
  5. Te ngopesh me parfume dhe deodorant nuk do te thote se je i paster.
  6. Laji mire kembet. Pjesa mes gishtave merr ere zakonisht. Kjo ndodh prej djerses por edhe prej kepuceve jo te pershtatshme. Ndaj lajini mire kembet, pjesen mes gishtave ferkojeni edhe me sfunxher.
  7. Mbaj me vete letra te lagura.
  8. Nderro carcafet te pakten 1 here ne jave.
  9. Nese era e keqe e kembeve nuk hiqet ne asnje menyre, atehere urino siper tyre nderkohe qe ben dush. Ju duket e ndyre? Epo vetem keshtu do te shpetoni. Urina vret bakteret me te egra, edhe ato qe shperndajne ere te keqe. (Mos harroni ti lani kembet prap) ?

Keshilla higjenike personale. Po ju a jeni te paster?!

  
        
          

Komentoni