Me te rejat

Home » Studenti Online » Dega Gjuhe-Letersi » Ragip Dragusha – Ferri i pershpejtuar (Poezi)

Ragip Dragusha – Ferri i pershpejtuar (Poezi)

Ragip Dragusha – Ferri i pershpejtuar (Poezi)

Ferri i pershpejtuar

O tokë që digjesh nga ferri,
ende pa u zhdukur, u bane shkrumb’ e hi.
Parajsen që ndërtuam, po tronditet nga tmerri,
këmbëzbathurit vdesin në skamje e uri…………

Virgjërinë tande ta prishi njerzimi,
dhe ajrin ta ndotën me pluhurin e zi.
“Profet” të jashtëligjshem polli civilizimi,
Zotit i thanë “Mbylle gojën Ti” !

Por unë besoj Zot tek fuqia Jote,
që kapërcen shtatë qiej në gjithësin,
mëshirën që ja ke premtuar kësaj bote,
Lutem sa më parë, bëje për Sirinë…………

R. Dragusha

SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

Komentoni

  • Kalendar

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com