Lemza. Pse ndodh dhe si largohet. Keshilla shendetsore
Home » Studenti Online » Dega Mjekesi » Lemza. Pse ndodh dhe si largohet.

Lemza. Pse ndodh dhe si largohet.

Lemza. Pse ndodh dhe si largohet.

 

Lemza eshte nje dukuri qe na ka ndodhur te gjitheve. Madje shpesh e kemi quajtur edhe shqetesim. Kjo sepse gjithmone ndodh ne moment te papershtatshem dhe nuk e ndalim dot. A jeni kurioz te dini se cfare e shkakton ate? Lexoni me poshte :

Lemza. Pse ndodh dhe si largohet. Keshilla shendetsore

Shkaqet qe shfaqet lemza :

 1. Te ngrenit shpejt e shpejt.
 2. Te ngrenit ushqime te nxehta dhe pikante.
 3. Perdorimi pa kriter i alkoolit.
 4. Pirja e disa cigareve duhan shpejt.
 5. Stres.
 6. Ankth per nje situate te caktuar.

Cfare duhet te behet ne keto raste :

 • Mbajeni frymen per disa caste.
 • Pini nje gote uje te ftohte.
 • Hani copa akulli.
 • Beni gargare me uje.
 • Hani nje luge sheqer.
 • Uluni dhe rrethini gjumjet me krahe. (Sikur ti perqafoni).
 • Kerkoni ndihme tek nje mjek, nese lemza ju ze duke ngrene apo duke fjetur.

Cfare mund te beje mjeku :

 1. Mjeku mund te ekzaminoje ndonje semundje qe shkakton lemzen.
 2. Mjeku rekomandon ndonje antispazmodike.
 3. Mund te kryeje ndonje kirurgji tek nervat qe furnizojne diafragmen.
  
        
          

Komentoni