Sa te gjate do te jene femijet tuaj ne te ardhmen. Kuriozitete nena
Home » Studenti Online » Dega Psikologji » Sa te gjate do te jene femijet tuaj ne te ardhmen.

Sa te gjate do te jene femijet tuaj ne te ardhmen.

Sa te gjate do te jene femijet tuaj ne te ardhmen.

 

Te gjithe jane kurioz te dine sesa te gjate do te jene femijet qe do kene. Edhe meqe kjo dket pak absurde, sepse e ardhmja nuk mund te parashikohet, shkenca thote te kunderten. Ne fakt ekziston nje formule qe ka rezoltuar ne 85% te rasteve e vertete.

Keshtu qe nese edhe ju jeni kurioz per kete gje, zbulojeni tani :

Sa te gjate do te jene femijet tuaj ne te ardhmen. Kuriozitete nena

Nese do te keni djale atehere veproni keshtu :

Mblidhni gjatesite e dy prinderve, shtoni edhe 13 dhe pjesetojeni per 2.

Psh. Nena = 1.80 e gjate + Babai 1.85 = 3.65 + 13 = 3.78 / 2 = 1.89

 

 Nese do te keni vajze atehere veproni ne kete menyre :

Mblidhni gjatesite e te dy prinderve, minus 13 dhe pjesetojeni per 2.

Psh. Nena = 1.80 e gjate + Babai 1.85 = 3.65 – 13 = 3.52 / 2 = 1.76

 

Ju lutem mos prisni qe keto parashikime te jene krejt te sakta. Jo gjithmone jane vendimtare faktoret gjenetike. Ndikojne edhe faktoret e jashtem sic jane : faktoret mjedisore, aktiviteti fizik, ushqyerja, rendi i lindjes etj..

Shkenca ka vertetuar se femijet me te vegjel zgjaten me shume se te medhenjte. Por edhe kjo nuk eshte gjithnje vendimare. Gjithsesi, nese jeni kurioz, Provojeni!

 

 

  
        
          

Komentoni