Keshilla per femrat Si te depiloheni dhe mos te ndjeni dhimbje para depilimit pas depilimit
Home » Si Behet » Mode » Keshilla per femrat : Si te depiloheni dhe mos te ndjeni dhimbje!

Keshilla per femrat : Si te depiloheni dhe mos te ndjeni dhimbje!

Keshilla per femrat : Si te depiloheni dhe mos te ndjeni dhimbje!

 

Femrat gjithmone ‘vuajne’ ndersa depilohen. Kjo per arsye se lekura u irritohet dhe qimet dalin me me veshtiresi. Ne  varesi te menyrave te depilimit, varet edhe sasia e dhimbjes. Disa femra e cilesojne si momente te padurueshme. Te tjera thone se i veshtire eshte vetem fillimi. Por dhimbja gjithashtu nuk eshte e njejte ne te gjitha pjeset e depilueshme.  Me keto keshilla, do te gjeni menyren e duhur per te mos vuajtur aq sa me pare.

Keshilla per femrat  Si te depiloheni dhe mos te ndjeni dhimbje para depilimit pas depilimit

Keshilla per femrat : Si te depiloheni dhe mos te ndjeni dhimbje!

Para depilimit :

Mos u depilo nje jave para ciklit menstrual. Ne periudhen para ciklit menstrual lekura behet me e ndjeshme. Keshtu qe edhe dhimbja ndjehet me shume.

Nuk duhet te pini as kafe as alkool para depilimit (te pakten 1 ore para). Alkooli dhe kafeja bejne qe poret e lekures te hapen. Kjo per pasoje i jep me shume ndjeshmeri lekures. Dhe dhimbja do te ndihet me shume. Sidomos nese depiloheni ne zonen intime.

Pini nje apirin pak para se te depilohen : Rreth 30-45 minuta para depilimit pini nje aspirine. Kjo do beje qe depilimi te jete me i lehte. Ndersa dhimbjet nuk do i ndjeni thuajse fare.

 

Sigurohuni qe qimet mos te jene as shume te gjata, as shume te shkurta : Nese qimja eshte shume e gjate, do behet me e veshtire shkulja e saj. Keshtu qe edhe mund te keputet fare. Ndersa, nese eshte e shkurter, edhe mund te mos shkulet fare vec e domtoni lekuren. Ndaj ju sugjeroj qe nese qimet jane te gjata ti prisni me gershere. E nese jane me te shkurta se 5 mm atehere rrini edhe nje dite pa u depiluar. Me kete menyre menjanoni dhimbjen.

Depilohuni pas dushit : Nese beni nej dush te vaket, poret e lekures do ju hapen teresisht. Edhe qimet do te shkulen me lehte. Keshti qe lahuni dhe uje te ngrohte, dhe fshijuni me nje peshqir pambuku. Pastaj depilohuni.

 

Gjate depilimit 

Mos vini akull. Deshira per ta mpire vendin ku do depiloheni, ndonjehere ju ben te vini akull. Ne fakt kjo dhimbje nuk lehtesohet, vec shtohet. Pasi i ftohti i mbyll poret dhe e ngurteson lekuren me shume sesa eshte.

Vini shtrese te holle dylli. Dylli duhet te vihet ne drejtim te rritjes se qimeve. Sa me trashe shtresa e dyllit aq me e madhe do te jete dhimbja.

Mbushuni plot me fryme. Mos u shterngoni. Nese kjo ndodh frymemarrja do te iu bllokohet. Thjeshte mbushuni me fryme dhe terhiqeni ate shtrese. Dhimbja eshte e perkohshme.

Pasi te terhiqni shtresen, shtypeni me dore vendin. Dhimbja zvogelohet ndjeshem nese ju e shtypni me pellembe te dores vendin qe po depiloheni. Ndaj bejeni sapo te hiqni dyllin.

 

Pas depilimit.

Vini akull : Kjo menyre ju ndihmon qe te largohet e skuqura. Edhe mpirja qe ju jep akulli do ju largoje dhimbjen.

Mos beni dush :  Nese laheni pas depilimit, lekura do ju irritohet teresisht. Per pasoje do ju formohen edhe pucrra te vogla te kuqe.

Perdor rroba te lirshme : materialet e rrobave iu irritojne. Behet akoma me e dhimbshme nese rrobat do i ke te ngushta, do te keni dhimbje te vazhdueshme te lekures.

Lyejeni pjesen e depiluar me krem zbutes.

 

  
        
          

Komentoni