Cfare sistemi operativ kam ne kompjuter Tutoriale Shqip. Parametrat e kompjuterit , desktop , shortcut. Mesoni perdorimin e kompjuterit hap pas hapi te ilustruara me fotografi.
Home » Si Behet » Teknologji » Cfare sistemi operativ kam ne kompjuter ? Windows Xp & 7. Tutoriale Shqip

Cfare sistemi operativ kam ne kompjuter ? Windows Xp & 7. Tutoriale Shqip

Cfare sistemi operativ kam ne kompjuter ? Windows Xp & 7

Tutoriale Shqip

Shume here mund te keni degjuar fjalen “Sistem Operativoperating system. Per te rinjte eshte fjale “normale”, kurse per moshat pak me te medha mund te duket e cuditshme. Kjo sepse mund te mos ju kete interesuar se cfare eshte apo cfare do te thote.

Gjithsesi ne do ju shpjegojme atyre me kureshtareve se cfare sistemi operativ kane ne kompjuter.

Windows 7

Ne varesi te fotografise qe shikoni ne tutorialin tone, zbuloni se cafre sistemi operativ keni ne kompjuter. Ne Windows 7 eshte shume e thjeshte. Cojeni miun (mouse) ne krahun e majte, aty ku eshte butoni START. Klikoni mbi te. Do shikoni qe do hapet nje dritare. Gjeni fjalen Computer dhe klikoni mbi te. Per ju qe jeni me eksperte shikoni ne Desktop-in e kompjuterit tuaj. Aty keni nje ikone qe ndryshe e quajme menu e shpejte (ShortCut) me fjalen Computer.

Cfare sistemi operativ kam ne kompjuter Tutoriale Shqip. Parametrat e kompjuterit , desktop , shortcut. Mesoni perdorimin e kompjuterit hap pas hapi te ilustruara me fotografi.

 

Pasi te keni klikuar te fjala Computer, ose ne Desktop te ikona shortcut e fjales Computer do hapet nje dritare e re. Ketu ju mund te shikoni dhe gjendjen e hard disc-ut tuaj. Kompjuteri qe ne po perdorim ka 52.5 Gb te lira nga 74.4 qe eshte kapaciteti total i tij. Por kjo nuk eshte tema jone. Le te shikojme rrugen si shkojme te parametrat e sistemit.

Klikoni te fjala System Properties (Parametrat e Sistemit). Aty kemi informacionin baze per parametrat e kompjuterit tone.

Cfare sistemi operativ kam ne kompjuter Tutoriale Shqip. Parametrat e kompjuterit , desktop , shortcut. Mesoni perdorimin e kompjuterit hap pas hapi te ilustruara me fotografi.

 

Dhe ja ku jemi. Sikur e shikoni edhe ne fotografi kompjuteri yne ka Windows 7 Proffesional, me Service Pack 1, i cili operon ne 32 bit.

 

Cfare sistemi operativ kam ne kompjuter Tutoriale Shqip. Parametrat e kompjuterit , desktop , shortcut. Mesoni perdorimin e kompjuterit hap pas hapi te ilustruara me fotografi.

Windows XP

Edhe ne Windows Xp procedura eshte e thjeshte.

Klikojme mbi butonin Start qe ndodhet ne krahun e majte te ekranit.

Cfare sistemi operativ kam ne kompjuter Tutoriale Shqip. Parametrat e kompjuterit , desktop , shortcut. Mesoni perdorimin e kompjuterit hap pas hapi te ilustruara fotografi.

 

 

Pastaj gjeni fjalen My Computer dhe klikoni mbi te me klikun e djathte.

Cfare sistemi operativ kam ne kompjuter Tutoriale Shqip. Parametrat e kompjuterit , desktop , shortcut. Mesoni perdorimin e kompjuterit hap pas hapi te ilustruara fotografi. 1

Ne kete rast ne kemi Windows Xp  Professional, Version 2002, me Service Pack 3.

 

Cfare sistemi operativ kam ne kompjuter Tutoriale Shqip. Parametrat e kompjuterit , desktop , shortcut. Mesoni perdorimin e kompjuterit hap pas hapi te ilustruara fotografi. 2

Na ndiqni ne tutoriale shqip te ndryshme mbi teknologjine.

Mesoni perdorimin e kompjuterit hap pas hapi te ilustruara me fotografi.

Nese keni nevoje per dicka mos ngurroni te na shkruani ne adresen tone :

[email protected]

  
        
          

Komentoni