Home » Si Behet » Teknologji » Si te pershpejtojme kompjuterin. (windows 8 & 10) Tutoriale Shqip

Si te pershpejtojme kompjuterin. (windows 8 & 10) Tutoriale Shqip

Acaroheni shpesh per shkak te shpejtesise se kompjuterit tuaj? A keni probleme me programet dhe lojrat ? Ne e kemi nje zgjidhje.

Te desktopi i kompjuterit tuaj klikoni me te djathten permbi ikonen “MY COMPUTER” ose “THIS PC“. Te tabela qe shikoni zgjidhni opsionin “Properties“.

Si te pershpejtojme kompjuterin. (windows 8 & 10) Tutoriale Shqip ram, procesor, lojra

 

Nje dritare e re do hapet. Aty pervec te tjerave mund te shikojme edhe parametrat e kompjuterit. Gjithsesi ne rastin tone ne do vazhdojme me objektivin qe kemi per kete artikull. Nje nder opsionet qe shikoni ne krahun e majtes te dritares qe eshte hapur eshte : ADVANCED SYSTEM SETTINGS“.

Kur hyni ne kete menu normalisht qe duhet te jeni identifikuar ne kompjuter me te drejta administratori. Ketu behen disa rregullime te kompjuterit. Ata qe njohin gjuhen angleze (varet se ne cfare gjuhe eshte kompjuteri juaj) e kane me te thjeshte.

Klikoni mbi ADVANCED SYSTEM SETTINGS.

Si te pershpejtojme kompjuterin. (windows 8 & 10) Tutoriale Shqip ram, procesor, lojra 1

 

Do te hapet dritarja e re si me poshte. Te sektori “Advanced‘ zgjidhni opsionin “Settings” si ne fotografi.

 

Si te pershpejtojme kompjuterin. (windows 8 & 10) Tutoriale Shqip ram, procesor, lojra 2

Dritarja e re qe do hapet na jep mundesine te bejme disa rregullime te performances se kompjuterit.

Per ju qe jeni fillestare ju sugerojme te mos luani asnje nga opsionet qe shikoni. kjo per arsye se mund te prishni dicka.

Keto qe ne ju tregojme ne tutorialet tona, provohen me perpara se ti publikojme qe ti perdorni edhe ju.

Ajo qe ju shikoni fillimisht si opsion te parazgjedhur eshte : Let windows choose what’s best for my computer. Ne do ta ndryshojme kete. Kjo per arsye se ky opsion i lejon programit operativ qe keni, qe te zgjedhe te funksionoje sipas nevojes se rastit. Por duhet te dime qe windows ka gjithmone prioritet procesorin, karten grafike, ram etj. Nese ne po deshirojme te luajme, prioriteti nuk do jete loja jone por disa funksione te tjera qe windows do zgjedhe.

Atehere le te bejme ndryshimin. Zgjidhni opsionin “Adjust for best performance“.

Si te pershpejtojme kompjuterin. (windows 8 & 10) Tutoriale Shqip ram, procesor, lojra 3

Ne menune kryesore te kesaj dritareje kemi disa tab-e. Le te shkojme te “ADVANCED” per te hapur nje seksion te ri.

Si te pershpejtojme kompjuterin. (windows 8 & 10) Tutoriale Shqip ram, procesor, lojra 5

Gjeni opsionin “CHANGE” dhe klikoni mbi te.

Si te pershpejtojme kompjuterin. (windows 8 & 10) Tutoriale Shqip ram, procesor, lojra 6

Duke klikuarte pjesa e zgjedhur ne do hapin rrugen per te bere ndryshimet ne memorien virtuale.

Si te pershpejtojme kompjuterin. (windows 8 & 10) Tutoriale Shqip ram, procesor, lojra 7

Hapi i fundit eshte te vendosim vlerat qe duam.

Si te pershpejtojme kompjuterin. (windows 8 & 10) Tutoriale Shqip ram, procesor, lojra 1

Klikoni SET dhe OK qe te mbyllni procesin.

Si te pershpejtojme kompjuterin. (windows 8 & 10) Tutoriale Shqip ram, procesor, lojra 8

Nga Klendi Gocci

 

  
        
          

Komentoni