Si te instalojme Java ne kompjuter. Si te bejme update Java. Tutoriale shqip perditesimi 4
Home » Si Behet » Teknologji » Si te instalojme Java ne kompjuter. Si te bejme update Java. Tutoriale shqip

Si te instalojme Java ne kompjuter. Si te bejme update Java. Tutoriale shqip

Si te instalojme Java ne kompjuter.

Si te bejme update Java. Tutoriale shqip

Java eshte zhvilluar nga James Gosling dhe inxhinieret e Sun Microsystems. Eshte publikuar ne vitin 1995 fillimisht. Java gjendet kudo. Ne kompjuter, iPad, telefona, televizore etj. Le te fillojme proceduren per ta shkarkuar fillimisht ne hard disc (disku i ngurte). Si fillim vizitoni faqen zyrtare te Java duke klikuar KETU. Ne faqen qe ju hapet klikoni “Agree“, pranoj, dhe filloni te shkarkoni Java falas ne kompjuterin tuaj.

Nje parajamerim mund te ju dale per shkak te antivirusit. Kjo per arsye se Java eshte nje script qe antivirusi mund ta njohe si te demshem per kompjuterin. Mos u shqetesoni. Klikoni mbi fjalen “Keep”, duke e ruajtur ne kompjuter.

Si te instalojme Java ne kompjuter. Si te bejme update Java. Tutoriale shqip

Hapi i radhes eshte te filloni instalimin. Klikoni mbi dokumentin e ekzekutueshem (file(si quhet).exe). Ne dritaren qe do hapet zgjidhni fjalen “RUN” qe te filloje ekzekutimi i aplikacionit.

Si te instalojme Java ne kompjuter. Si te bejme update Java. Tutoriale shqip 1 perditesimi

Pas komandes “Run“, hapi tjeter eshte te zgjedhim destinacionin e instalimit te programit. Nese deshironi ta instaloni ne nje zarf tjeter apo hard disc tjeter zgjidhni ate opsion. Kjo keshillohet vetem per ata qe e dine se cfare eshte. Per ju qe jeni fillestare, zgjidhni opsionin “INSTALL“. Java do instalohet ne destinacionin “C“, aty ku zakonisht instalohen te gjitha programet automatikisht.

Si te instalojme Java ne kompjuter. Si te bejme update Java. Tutoriale shqip 2 perditesimi

Ju duhet vetem te prisni sa te mbaroje procesi i instalimit.

Si te instalojme Java ne kompjuter. Si te bejme update Java. Tutoriale shqip 3 perditesimi

Dritarja e instalimit do mbyllet automatikisht pas perfundimit te procesit. Eshte pozitive qe te behet perditesimi i Java ne kompjuterin tone. Kjo per arsye se shume programe perdorin Java.

Tani le te shikojme se si behet perditesimi i Java.

Shtypni butonin “Start“. Shkruani fjalen “Java” te kuadrati i kerkimit. Te opsionet qe ju shfaqen zgjidhni “Configure Java” per te hyre ne menune e konfigurimit.

Si te instalojme Java ne kompjuter. Si te bejme update Java. Tutoriale shqip perditesimi

Dritarja qe do hapet na jep mundesine te bejme rregullimet dhe percaktimet e perditesimit. Shkojme te menuja “UPDATE” . Shikojme ne te djathte opsionin “Advanced“. Aty mund te percaktojme se kur mund te perditesohet automatikisht “Java“.

  1. Daily        = I perditshem
  2. Weekly    = I perjavshem
  3. Monthly  = Mujor

Gjithashtu mund te zgjidhni diten dhe oren kur deshironi qe te behet perditesimi.

Opsioni tjeter eshte te behet perditesimi direkt duke shtypur butonin “Update Now“, qe ndodhet poshte ne krahun e djathte. Kaq ishte. Shfletim te kendshem dhe loje te bukur ju urojme te gjitheve.

Si te instalojme Java ne kompjuter. Si te bejme update Java. Tutoriale shqip perditesimi 3

 

Si te instalojme VLC Media Player ne kompjuterin tone ? Mesojeni duke klikuar KETU.

  
        
          

Komentoni