Ndiheni te kritikuar prej te gjitheve dhe per gjithcka? Ja arsyet pse ndodh.
Home » Studenti Online » Dega Psikologji » Ndiheni te kritikuar prej te gjitheve dhe per gjithcka? Ja arsyet pse ndodh.

Ndiheni te kritikuar prej te gjitheve dhe per gjithcka? Ja arsyet pse ndodh.

Ndiheni te kritikuar prej te gjitheve dhe per gjithcka? Ja arsyet pse ndodh.

Kritikat na bejne te korigjojme ata mangesi te cilat mund ti kemi. Nuk ka asnje gje negative ne faktin se dikush iu kritikon. Ndoshta ty te duke t me shume si sulm ama aty ka nje arsye. Shpesh ankohemi perse zgjidhemi per tu kritikuar. Por kjo nuk do te thote se nuk kemi defekte. Ndoshta ne syte e te tjereve ngjajme gabim. Prandaj edhe duhet ti pranojme dhe te qendrojme te sjellshem ndaj tyre. Natyrisht qe jo te gjithe na kritikojne. Nderkohe qe disa e bejne sepse duan te na shohin mire. E te tjere qe nuk duan te na shohin me mire se ata. Me poshte po listojme arsyet pse kritikoheni :

Ndiheni te kritikuar prej te gjitheve dhe per gjithcka? Ja arsyet pse ndodh.

  • Veteofrim per tu ndihmuar.

Eksperiencat e meparshme mbase i kane vene ne te nejtat situata qe jeni ju. Prandaj duke mos dashur te ju shohin keq, zgjedhin kritiken. Ne kete rast eshte me qellime pozitive.

  • Revolte ndaj teje.

Edhe pa dashur ndonjehere i lendojme te tjeret. Me nje fjale tonen ndoshta humori i tyre shkaterrohet. Keshtu meqe nuk kane rruge tjeter te iu marrin hak, zgjedhin kritikimin.

  • Ndihen te neperkembur.

Ndoshta nuk kane arritur te shprehen lirshem. Mbase dikush ua ka mohuar te drejten e fjales. Keshtu duke iu kritikuar kthejne moralin ne vend.

  • Ndjejne pasiguri ndaj vetes.

Psh nese jeni ne nje detyre grupi, ‘ai’ nuk eshte i sigurte qe do ja dale. E sa here qe ju mund te beni dicka gabim do iu kritikoje me idene se jeni ju shkaktare i nivelit te dobet te tij. Keshtu fsheh pasigurine qe ka.

Ndiheni te kritikuar prej te gjitheve dhe per gjithcka? Ja arsyet pse ndodh.

  • I dukeni sikur e kritikoni per gjithcka.

Keqkuptimet ne te folur u ndodhin te gjitheve. Edhe pa dashje sigurisht. Nuk i dukeni i drejte me menyren sesi i drejtoheni ne te folur, keshtu zgjedh te iu kritikoje. Duke u perpjekur te marre hak.

  • Ndihet i kercenuar nga aftesite e tua.

Duke qene se gjithnje jepni ide te mira, ka frike prej jush. Ju mund te permbani rrezik sipas tij. Mbase mund te jene aftesite tuaja ata qe do e perjashtojne prej pune. Keshtu me kritika do ju ule vlerat ne sy te tjereve. Kjo nuk do te thote qe fjalet e tij/saj te merren si te mireqena.

  • Ka nevoje per pushtet.

Nuk ia del dot ne nivelin qe eshte. Duke qene se e ka enderruar gjithnje pushtetin, perpiqet te te ule ty. Keshtu iu hap rrugen e kritikave edhe te tjereve ndaj teje. Mjafton te marre postin dhe lavdin qe ti ke.

Ndiheni te kritikuar prej te gjitheve dhe per gjithcka? Ja arsyet pse ndodh.

  • Do donte te ishte si ti.

Aftesite e mira qe ti ke, ju ben te ndiheni te lakmuar. Edhe te tjeret do te donin te kishin te mirat qe ju keni. Prandaj ne kete menyre e perbuz imazhin tend. E ul aftesine qe ju keni vetem me pretekstin qe : Nuk jam aty ku je ti sepse nuk ja vlen.

  
        
          

Komentoni