Home » Studenti Online » Dega Psikologji » Vertetohet! Ja kujt nuk i mbyllet goja gjithe diten, femrave apo meshkujve?

Vertetohet! Ja kujt nuk i mbyllet goja gjithe diten, femrave apo meshkujve?

Vertetohet! Ja kujt nuk i mbyllet goja gjithe diten, femrave apo meshkujve?

 

Vertetohet! Ja kujt nuk i mbyllet goja gjithe diten, femrave apo meshkujve

Disa biseda jane destinuar te zgjasin shume. Disa te tjera vetem pak minuta. Nga ana tjeter kemi femrat te cilat dashurohen pas disa tematikave. Nese behet fjale per gosip,,ben mire te pergatitesh. Do zgjase me shume sesa pret kjo bisede.

Ama po te shohim disa tema, nuk kane pse te zgjasin. Fakti qe dikush ka shume per te thene nuk ka pse ta quajme ‘llafazan’.  Per aq kohe sa dikush nuk rezervohet ne bisede eshte dicka e mire. Lirshmeria ne te folur gjithashtu eshte favorizuese. Por fatkeqesisht jo te gjithe mendojne keshtu.

Studiuesit vendosen te gjejne se kush flet me shume gjate dites. Kujt nuk i mbyllet goja gjithe diten, femrave apo meshkujve?

Rezultatet ishin te pritshme…:\

Vertetohet! Ja kujt nuk i mbyllet goja gjithe diten, femrave apo meshkujve

Femrave nuk u mbyllet goja gjithe diten. Kjo gje ndodh nga prania e nje proteine qe quhet FOX-P2. Kjo proteine nga  studiuesit njihet si proteina e gjuhes. E cila gjendet ne sasi te tepruar tek te gjitha femrat. Sigurisht qe sasia eshte e konsiderueshme. Behet fjale per 30% me shume e gjendur tek vajzat. Nderkohe qe tek meshkujt eshte ne nje sasi te reduktuar. E per pasoje edhe flasin me pak. Konceptet e tyre jane me te permbledhura. Flasin shkurt dhe ne permbajtje te tematikes. Vajzave u hapen kaq shume tema ne bisede saqe thuajse nuk pushojne per tere diten.

Studimi i nxori ata konkluzione…. Por nuk duhet te etiketohen te gjitha vajzat si llafazanet e shekullit. (Edhe pse pak te drejte ka ne fakt.)  Kampioni ishte mjaftueshem perfaqesues, por nuk kemi pse ta quajme gjithe-perfshires. Nje kampion i vogel i marre ne studim nuk ka pse mbledh te gjithe vajzat e djemte aty. Kemi djem qe ua kalojne 7 vajzave bashke, te jemi te sinqerte me kete gje. Kemi edhe vajza qe te rrish 10 ore me te, nuk ti thote dy fjali.

Pra ne varesi te personalitetit te individeve varet edhe te folurit dhe te shprehurit! (Fakti eshte se vajzat ne nje dite thone 20 mije fjale, ndersa djemte rreth 7 mije fjale.)

  
        
          

Komentoni