Cfare eshte switch (suici) Tutoriale shqip dhe FALAS si-behet-si-ta-bej
Home » Si Behet » Teknologji » Cfare eshte switch (suici) ? Tutoriale shqip dhe FALAS

Cfare eshte switch (suici) ? Tutoriale shqip dhe FALAS

Cfare eshte switch (suici) ?

Switchi (suici) eshte nje pajisje hardware (e prekshme) qe ben lidhjen e dy ose me shume pajisjeve ne nje rrjet te brendshem (shtepi,zyre etj).

Me fjale te thjeshta mund ta quajme edhe URE lidhese e nje rrjeti te brendshem LAN (Local Area Network). Swich-et (suicet )mund te kene 5 , 8 ,16, 32 ,apo me shume porta dalese.

Switch-et e zakonshem qe ne perdorim neper shtepite,tona jane me 5 ose 8 dalje.Kjo per arsye se nuk kemi nevoje per me shume. Ne nje shtepi normale mund te kete maksimumi 4-8 pajisje. Switch-et punojne ne Data Link Layer te modelit OSI.
suic swith si behet ku ta gjej Ne kompani te medha qe shperndajne internet (ISP ose Internet Service Provider) perdoren switch-e (suice) me shume porta dalese. Kjo per efekt te nevojave me te medha per sherbimin e klientit.

Perdoret gjithashtu teknologji e avancuar ku pajisjet punojne ne Layer 3.Layer 3 eshte edhe switch (suic) edhe router njekohesisht. Mund te permendim kompanine CISCO si nder me te mirat ne bote.

Kerkoni ne faqen tone per me tutoriale shqip dhe FALAS

Detyra e switch-it eshte te dergoje te dhenat (datat) nga njera pike ne tjetren.Dmth switch-et lexojne adresat e zarfeve dhe i dergojne zarfet vetem ne destinacionin e duhur. Switch-i eshte i afte ti pershtatet automatikisht shpejtesise se kartes se rrjetit te cdo kompjuteri.

Tutoriale shqip dhe FALAS per perdorimin e kompjuterit duke shfletuar faqen tone.

Nese keni dicka qe nuk dini ta beni thjesht na kontaktoni.

Menyrat per te na kontaktuar jane ose me ane te formes se gatshme duke klikuar KETU .

Duke na derguar e-mail ne adresen [email protected]

  
        
          

Komentoni