Home » Si Behet » Teknologji » Cfare eshte SSID ?? Si te lidhem me wireless ??

Cfare eshte SSID ?? Si te lidhem me wireless ??

Si te lidhem me wireless ??

Shume here mund te ju kete zene syri fjalen SSID. Nuk eshte gje tjeter pervec inicialeve te SERVICE SET IDENTIFIER. Kur ju kerkoni me telefonin apo laptopin tuaj per rrjete interneti me vale (wireless) shikoni disa emra te ndryshem qe pajisja juaj gjen. Ato quhen SSID.

Wireless perdoret per transferimin e sinjalit (te dhenave = data) ku ne vend te fijeve te bakrit, perdoret vala. Per rrjete mund te perdoren Wireless Access Point.

Ne fotografine me poshte ju tregojme nje skeme te thjeshte. Shume here do keni pare nje ikone si kjo me poshte. Kur kerkoni nje rrjet wifi karta e rrjetit te laptopit tuaj, ju ofron disa opsione.

Cfare eshte SSID ?? Si te lidhem me wireless  si te bej ku ta gjej sinjali wireless karta e rrjetit

Per tu lidhur ne nje rrjet wireless qe pajisja juaj ka gjetur mjafton mbi emrin e deshiruar dhe te shtypni mbi fjalen CONNECT (Lidhu). Nese ai wireless ka password (Kod) do ju hapet nje kuadrat ne krahun e dhjathe ku do ju kerkohet passwordi (Kodi) i pajisjes wireless qe po tentoni te lidheni me te. Nese nuk e dini passwordin normalisht qe nuk keni pse te humbni kohen kot. Ka disa pajisje wireless qe mund te jene harruar pa koduar dhe ju mund te lidheni pa problem ne to. Zakonisht, ne pajisjet e prodhuara 3 vitet e fundit kodimi behet mbi protokollin WPA2 qe eshte mjaft i veshire per tu thyer (hakuar).

Cfare eshte SSID ?? Si te lidhem me wireless  si te bej ku ta gjej sinjali wireless karta e rrjetit

Normalisht qe ka disa programe qe bejne gjetjen e kodeve wireless. Kjo momentalisht nuk duhet te jete ne interes per ju sepse sapo keni filluar te mesoni. Ngulitni ne koke fjalet :

  1. wireless (wireless , wifi , vale jane e njejta gje)
  2. wifi
  3. vale
  4. ssid
  5. karta e rrjetit

Jane fjale kyce qe do ti gjeni ne shumicen e tutorialeve te faqes sone. Jane fjale te cilat perdoren zakonisht si terma standart per te nenkuptuar teknologjine e perdorur.

  
        
          

Komentoni