Home » Si Behet » Teknologji » Si te kuptoj qe procesi i ndezjes se kompjuterit u krye ?

Si te kuptoj qe procesi i ndezjes se kompjuterit u krye ?

Si te kuptoj qe procesi i ndezjes se kompjuterit u krye ?

Vitet e fundit teknologjia ka arritur majat e saj duke nxjerre produkte mjaft joshese ne treg. Disa nga keto produkte jane kompjuterat, laptopet, iPad dhe telefonat smart (te zgjuar). Ne kete artikull ne do te marrim ne shqyrtim perdorimin e nje kompjuteri me program operativ windows 7. Kjo gjithmone ne varesi te modelit qe ju keni natyrisht.

Si te kuptoj qe procesi i ndezjes se kompjuterit u krye ? sistemi operativ telefonat smart teknologjia

Ikona e pare qe ju shikoni ne mometin qe ndizet ekrani eshte kjo qe shikoni me lart. Ky shkrim normalisht eshte per fillestaret qe sapo kane marre ne duart e tyre nje kompjuter te ri. Nje perdorues i mesem apo ekspert nuk ka nevoje ta lexoje artikullin. Ata qe tashme kane mesuar perdorimin e kompjuterit, e ndryshojne foton sipas deshires.

Ne Windows 10 kjo ikone ndryshon. Eshte bere nje ndryshim i bukur i pamjes vizuale se ketij programi operativ.

Si te kuptoj qe procesi i ndezjes se kompjuterit u krye ? sistemi operativ telefonat smart teknologjia

Ne windows 8  gjerat jane pak me te veshtira per tu kuptuar per perdoruesit fillestare. Ikona e meposhtme tregon ekranin e sapondezur te sistemit operativ Windows 8. Edhe vete kompania Microsoft ka anashkaluar kete produkt, duke hedhur ne treg Windows 10. E njejta gje ndodhi edhe kur Microsoft nxorri ne treg sistemin Windows Vista. Ishte nje deshtim i vertete per emrin e saj ne treg.

Si te kuptoj qe procesi i ndezjes se kompjuterit u krye ? sistemi operativ telefonat smart teknologjia

 

E njejta gje ndodhi edhe kur Microsoft nxorri ne treg sistemin Windows Vista. Ishte nje deshtim i vertete per emrin e saj ne treg. Kishte shume gabime ne procesin e punimit te programeve dhe keshtu shume shpejt u zevendesuan me Windows 7.

Pavaresisht se Microsoft nuk ofron me mbeshtetje tekenike, Windows Xp vazhdojne te perdoren edhe sot. Eshte sistemi operativ me i mire qe kompania ka krijuar (kete mendojne shume njerez).

Atehere, mire se erdhet ne hapjen e pare te kompjuterit tuaj. Mesoni fjalen DESKTOP sepse do ju behet e zakonshme per veshin.

DESKTOP quhet ajo qe ju shikoni ne fotografite e mesiperme.

 

  
        
          

Komentoni